RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

Ο Δήμος Αθηένου τελεί την Κυριακή 21 Μαίου το 29ο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του στρατιώτη Χαράλαμπου Χαραλάμπους. Το μνημόσυνο θα γίνει στην εκκλησία της Παναγιάς της Χρυσελεούσης στην Αθηένου.

Η ιστορία του Χαράλαμπου:
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Δήμος ΑΘηένου, ο στρατιώτης Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο ήρωας από την Ξυλοφάγου, που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο φυλάκιο ΟΞΟΥ, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Τούρκου στρατιώτη των κατοχικών δυνάμεων, στις 28 Μαϊου 1988.
Ο στρατιώτης Χαράλαμπος Χαραλάμπους πυροβολήθηκε από δολοφονικά πυρά Τούρκου, ο οποίος μπήκε παράνομα σε κατοικία απέναντι από το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της οικογένειας Κυριάκου Λυσάνδρου.
Ο αείμνηστος Χαράλαμπος ο οποίος έτρεξε σε βοήθεια της οικογένειας κτυπήθηκε άνανδρα από ριπή σφαιρών οι οποίες τον έπληξαν θανάσιμα και τραυμάτισαν σοβαρά το συνάδελφό του στρατιώτη Γιάννη Καλλέσιη.
Ο θάνατος του Χαράλαμπου, ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη και γενικά, το επεισόδιο της θρασύτατης παράνομης εισόδου από τη νεκρή ζώνη σε σπίτι της Αθηένου συγκλόνισαν όχι μόνο ολόκληρη την Αθηένου αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.
Η Αθηένου υποκλίνεται ευλαβικά στη μνήμη το...24news LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ