Παιδιά κάτω των 17 ετών είναι η πλειοψηφία των μεταναστών που έφθασαν χθες βράδυ με σκάφος στον Κάτω Πύργο, “σε άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.
Οι 93 μετανάστες είναι συριακής καταγωγής. Οι 34 είναι άντρες, οι 17 γυναίκες και 42 παιδιά.
Μετά την άφιξη τους με το πλοιάριο, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους, παραλήφθηκαν από την Πολιτική Αμυνα και την Αστυνομία και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο υγειονομικό κέντρο του Κάτω Πύργου, όπου έτυχαν περίθαλψης, ενώ αναμενόταν η μεταφορά τους στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.
“Οι 93 μετανάστες, που είναι συριακής καταγωγής, εντοπίστηκαν σε μια άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Αφίχθηκαν με σκάφος χθες το βράδυ στην περιοχή του Κάτω Πύργου και εντοπίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς σε άμεση κινητοποίηση είχαν τεθεί οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κορμακίτη και κατευθυνόταν προς τον Πύργο Τηλλυρίας. Ακολούθως μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.
Με αφορμή τη νέα άφιξη μεταναστών χθες βράδυ, ο κ. Κλεάνθους είπε πως η γεωγραφική θέση του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ευνοεί την εισροή μεταναστών στην περιοχή, σημειώνοντας πως επείγει να γίνει σωστή επάνδρωση του σταθμού της Λιμενικής Αστυνομίας στον Κάτω Πύργο, αλλά και να δημιουργηθεί ένας σωστός χώρος φιλοξενίας και υποδοχής αυτών των ανθρώπων, εκτός του Νοσοκομείου.
Χθες, είπε, δημιουργήθηκε συνωστισμός στο υγειονομικό κέντρο.
Προηγούμενη Ενημέρωση
Ενενήντα τρεις μετανάστες αφίχθηκαν με σκάφος χθες το βράδυ στην περιοχή του Κάτω Πύργου και εντοπίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς σε άμεση κινητοποίηση είχαν τεθεί οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κορμακίτη και κατευθυνόταν προς τον Πύργο Τηλλυρίας.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι μετανάστες αφήχθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στην περιοχή “Μακρυά λίμνη”, έδαφος του χωριού Κάτω Πύργου.
Στην περιοχή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Πύργου και του οδοφράγματος Λιμνήτη και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 93 μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι μετανάστες, 34 άντρες,17 γυναίκες και 42 παιδιά, μεταφέρθηκαν αρχικά στο αγροτικό κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου όπου εξετάστηκαν από το ιατρικό προσωπικό και ακολούθως μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον Αστυνομικά σταθμού Πόλης Χρυσοχούς. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.
Το σκάφος μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται.24news ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ