Λεμεσός: Χάος και απελπισία πάλι χθες στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λεμεσού.
Στις 12 το μεσημέρι, οι 16 κλίνες του τμήματος ήταν κατειλημμένες αφού κάποιοι ασθενείς περίμεναν από το προηγούμενο βράδυ να αδειάσουν κρεβάτια στους θαλάμους, ενώ άλλοι 54 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής και περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να εξυπηρετηθούν.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...
Αιτίες, από τη μια η πληρότητα των θαλάμων του νοσοκομείου η οποία δεν επέτρεπε τη μεταφορά νέων ασθενών για νοσηλεία, καθώς έπρεπε πρώτα να δοθούν τα εξιτήρια της ημέρας, και από την άλλη ο αυξημένος αριθμός περιστατικών γρίπης ή αναπνευστικών προβλημάτων που παρατηρείται συνήθως κατά τη χειμερινή περίοδο. Το προσωπικό του ΤΑΕΠ, σε απόγνωση. «Έφθασαν στο σημείο να εξυπηρετούν τους ασθενείς στο δωμάτιο διαλογής, πάνω στις καρέκλες», κατήγγειλε μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Παναγιώτης Γεωργίου, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση είναι απελπιστική και το ΤΑΕΠ έχει ζητήσει ενίσχυση από άλλα τμήματα του νοσοκομείου για να αρχίσουν ένας-ένας να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που περιμένουν».
Την κατάσταση έκανε ακόμα πιο δύσκολη η ανυπαρξία αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, αφού για τους ασθενείς οι οποίοι έπρεπε να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία επιβαλλόταν να γίνουν και οι διαδικασίες παραπομπής τους σε άλλα νοσηλευτήρια, γεγονός που καθυστερούσε ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση των υπολοίπων ασθενών. «Αυτό το φαινόμενο που συνεχώς παρατηρείται στα ΤΑΕΠ όλων των νοσοκομείων», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ, «πρέπει σε κάποια στιγμή να σταματήσει. Έχουμε έλλειψη κλινών και τα ΤΑΕΠ, και κυρίως το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λεμεσού παρουσιάζει και σοβαρή υποστελέχωση. Τώρα ήρθε προσωπικό από άλλα τμήματα για να βοηθήσει, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Το πρόβλημα επανέρχεται συνεχώς και δεν γίνεται να μην το επιλύσουμε».
Το πρόβλημα άρχισε να επιλύεται μετά το μεσημέρι, όταν ελευθερώθηκαν κάποιες κλίνες στους θαλάμους του νοσηλευτηρίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου, «εάν συνεχιστεί η μεγάλη προσέλευση ασθενών στις Πρώτες Βοήθειες, το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί εντός του 24ώρου».philenews ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ