RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ: THE DAY AFTER... TOMORROW - ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ....

Χωρίς ρεύμα η Αλόννησος εδώ και 3 μέρες, με το χιόνι να φτάνει μέσα στα χωριά τα δύο μέτρα - Χωρίς θέρμανση έμεινε η Πτολεμαΐδα, στην καρδιά της ΔΕΗ, με το θερμόμετρο στους -17!


Χάος από τον χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο, καθώς δύο συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Ένας 77χρονος στην Ναύπακτο που είχε βγει στην εξοχή και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κομοτηνή που είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, έχασαν τη ζωή τους.

Στην Αλόννησο το χιόνι ακόμα και σήμερα φτάνει τα δύο μέτρα, ενώ στο Πατητήρι, την πρωτεύουσα του νησιού φτάνει το ενάμιση μέτρο. Το γεγονός έχει καταστήσει αδύνατες τις μετακινήσεις, ενώ την ίδια ώρα ολόκληρο το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για τρίτη ημέρα. Ανάλογη η κατάσταση και στην Σκόπελο, με το χιόνι να φτάνει στη Χώρα το ένα μέτρο και τις μετακινήσεις να είναι εξαιρετικά δύσκολες, ενώ οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, αναγκάστηκαν μια από τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου, όπως είναι η σημερινή, να μείνουν χωρίς θέρμανση, λόγω βλάβης στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Σκόπελος και το ίδιο αναμένεται να γίνει και για την Αλόννησο, μετά την σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τα δύο νησιά των Σποράδων, όπου το χιόνι στην μεν Σκόπελο έφθασε το 1 μέτρο, ακόμα και μέσα στην Χώρα, στην δε Αλόννησο, στο Πατητήρι, έχει ξεπεράσει και το 1,5 μέτρο.

Η κατάσταση κυρίως στην Αλόννησο είναι απελπιστική, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης στο νησί και από τη δημοτική αρχή καταβάλλονται προσπάθειες για την στοιχειώδη αποκατάσταση της ζωής στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού δεν ηλεκροδοτείται η Αλόννησος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Παράλληλα δεν υπάρχει υδροδότηση στα κτίρια του νησιού, επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος και πολικών θερμοκρασιών. Οι δρόμοι στην Αλόννησο είναι αδιάβατοι, στο Πατητήρι που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, το χιόνι έχει φθάσει το 1,5 μέτρο, ενώ στην Παλιά Αλόννησο ξεπερνά και τα 2 μέτρα. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στους οικισμούς Βότση, Ρουσούμ Γυαλός και Στενή Βάλλα,όπου είναι αδύνατη η οδική προσέγγιση.protothema .ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ