RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ε/Κ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΜΟΔΑΣ

Συνεχίζεται ο σάλος στην Τουρκία και το Ψευδοκράτος για την απέλαση και το λιντσάρισμα του γνωστού Τούρκου σχεδιαστή μόδας, Μπαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της πρόκλησης μίσους και εχθρας. 

Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να απονεμηθεί στους δρόμους, αλλά μόνο με βάση τους νόμους, ανέφερε σχολιάζοντας τα γεγονότα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι εικόνες σοκ που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από χθες σε σχέση με τον ξυλοδαρμό του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ, δημιούργησαν σάλο στην Τουρκία αλλά και το Ψευδοκράτος. Ποιος αποφάσισε την απέλασή του; Ποιος επέτρεψε στον εξαγριωμένο όχλο να βρεθεί στον χώρο αποβίβασης των επιβατών στο αεροδρόμιο Ατατούρκ; Γιατί οι αστυνομικοί δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν τον άγριο ξυλοδαρμό του Σανσάλ;
Όλα τα πιο πάνω ερωτήματα απασχολούν και σήμερα τον τουρκικό τύπο, που θέτει προ των ευθυνών της την τουρκική αστυνομία, ενώ και στα κατεχόμενα διχασμένη είναι η ψευδοκυβέρνηση, καθώς ο Μουσταφά Ακιντζί άφησε χθες αιχμές εναντίον του λεγόμενου ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ για την απόφαση απέλασής του, ενώ ο λεγόμενος ΥΠΕΣ Εβρέν, υπεραμύνθηκε της απόφασης τονίζοντας ότι το κατοχικό καθεστώς δεν μπορούσε να ανεχθεί τα λόγια του Τούρκου σχεδιαστή μόδας κατά της Άγκυρας.
Πάντως σε λακωνική δήλωση για τον Μπαρμπαρός Σανσάλ προέβη σήμερα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι στην Τουρκία, η μόνη αρχή που απονέμει δικαιοσύνη είναι ο νόμος του δικαστηρίου και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίρνει τον νόμο στα χέρια του.
Ο Σανσάλ συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης μίσους και έχθρας και οδηγήθηκε στις φυλακές Σιλίβρι της Κωνσταντινούπολης. 
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του στην ανάκρισή του ερωτήθηκε για το επίμαχο βίντεο που ανήρτησε στο twitter την πρωτοχρονιά αλλά και ένα άλλο tweet, το οποίο χλεύαζε τα θύματα της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης. Ο Σανσάλ αρνήθηκε ότι ο ίδιος είχε ανεβάσει το εν λόγω μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό.
Στο μεταξύ για κατάθεση κλήθηκαν και 20 άτομα τα οποία εργάζονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, αλλά και 8 εκ των ανδρών που επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας τον Σανσάλ.
Το θέμα του Μπαρμπαρός Σανσάλ έθεσε σήμερα ενώπιον της Κομισιόν, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Νεοκλής Συλικιώτης, ζητώντας από την Ε.Ε να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και ανάληψη δράσης για την άμεση απελευθέρωση του. Τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν πρέπει να κυριαρχήσουν οι φασιστικές και εθνικιστικές πράξεις και συμπεριφορές με την ανοχή και την στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης.ant1wo
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ