RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΜΕΤΑ... ΧΕΙΜΩΝΑΣ

WEATHER FORECAST CYPRUS: "Καλοκαιρινή" θα είναι η σημερινή μας μέρα ενώ από αύριο... βαρύς χειμώνας...

Όπως σας έχω πει από το Σάββατο και μετά θα επηρεαζόμαστε και από χαμηλά βαρομετρικά που λόγω των πολύ ψυχρών αερίων μαζών που κατεβαίνουν νοτιότερα προς Μεσόγειο με την συνάντηση τους με τα ζεστά νερά της θάλασσας ευννούνται κυκλογεννέσεις δηλαδή δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών..

Στο άκουσμα ενός χαμηλού βαρομετρικού σίγουρα περιμένουμε βροχές και αυτό ισχύει..
Σημαντικό ρόλο όμως παίζει η θέση που θα έχει το χαμηλό βαρομετρικό για να έχεις και τα ανάλογα φαινόμενα..
Με βάση την εικόνα το πρώτο χαμηλό βαρομετρικό που θα μας επηρεάσει θα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Παρασκευή βράδυ με ανατολική-βορειοανατολική πορεία παιρνώντας βόρεια της Κύπρου..
Τέτοια θέση δεν ευνοεί ολόκληρο το νησί με βροχές αλλά να ευνοεί καλύτερα τα δυτικά-ορεινά και νότια τμήματα του νησιού..


ΣΑΒΒΑΤΟ... ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Από νωρίς το μεσημέρι ξεκινάνε τα φαινόμενα σιγά σιγά.. Θα αρχίσει η ενίσχυση των ανέμων..

Μέχρι το μεσημέρι αυτό το χαμηλό θα βρίσκεται πολύ πιο βόρεια μας αλλά νέο χαμηλό βαρομετρικό δημιουργείται στα βορειοδυτικά μας στην περιοχή της Ρόδου που πιστεύω με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να μας προσεγγίζει καλύτερα και να μας δώσει βροχές σε Παγκύπρια βάση από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή αλλά και χιόνια στα ορεινά...

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Υπάρχει και ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα βορειοδυτικά μας αλλά αυτό θα το αναλύσω αύριο..
Τα χιόνια το Σάββατο από τα 1400 μέτρα και πάνω και από τις βραδυνές ώρες προς Κυριακή πέφτει το υψόμετρο λόγω του ότι ψυχραίνει η ατμόσφαιρα και θα πέφτουν από τα 800 μέτρα και πάνω κατά τη διάρκεια της Κυριακής..

Μένω μέχρι εδώ για να μην μπερδευόμαστε και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση..
Λόγω των συνεχών αλλαγών που παρατηρούνται μου δημιουργεί προβληματισμό η ακριβή εξέλιξη του καιρού για αυτό αν προσέξατε καθυστερώ στο να βγάζω δελτία.. 

Για ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ Θεοφάνεια καλές καιρικά συνθήκες και με ανέμους Ν-ΝΑ 1 έως 3 μποφώρ..  Λίγο υψηλή η θερμοκρασία για την εποχή..17-18 (τοπικά έως 19) βαθμούς...
Μια καλή ημέρα για εκδρομή. ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ