RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

"ΝΑΙ", ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΕΦΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ....

Λευκωσία: Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών συναίνεσε στην παράδοση της Έφης Ηροδότου και των δύο προσώπων του οικογενειακού της περιβάλλοντος στην Κύπρο. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, «η Ιντερπόλ Αθηνών ενημέρωσε την Ιντερπόλ Λευκωσίας ότι τα τρία πρόσωπα παρουσιάστηκαν ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών η οποία συναίνεσε στην παράδοση τους στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, αναμένεται η σχετική απόφαση του Προέδρου Εφετών Αθηνών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε σχετικά με την υπόθεση όσον αφορά την Έφη Ηροδότου η οποία ήταν καταζητούμενη αναφορικά με θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ότι υπήρχε πληροφορία από την Ιντερπόλ Λευκωσίας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς και δύο άλλα πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος βρίσκονταν στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι η πληροφορία αυτή διαβιβάστηκε στις ελληνικές αρχές.

«Μας είχαν ενημερώσει χθες (οι ελληνικές αρχές) ότι είχαν εντοπιστεί τόσο η καταζητούμενη όσο και τα δύο πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε. Ο κ. Αγγελίδης είπε, ακόμη, ότι οι ελληνικές αρχές τους είχαν ενημερώσει ότι τα τρία άτομα είχαν προσαχθεί ενώπιον της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πολιτικές πλάτες βλέπει ο Πάμπος Ιωάννου, πατέρας του θύματος

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του αδικοχαμένου Αιμίλιου Ιωάννου που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε η συλληφθείσα, μιλώντας στην τηλεόραση του Sigma και στην ΓΩΓΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ, ανέφερε πως υπάρχουν πολιτικές πλάτες πίσω από το τροχαίο. Ο κ. Πάμπος Ιωάννου ανέφερε πως ο ίδιος δεν νιώθει ηθική ικανοποίηση ή δικαίωση, τονίζοντας πως ξαναέρχονται στο μυαλό του όλα όσα έχει περάσει τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, μετά τα όσα συνέβησαν, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ελπίζει η Δικαιοσύνη να είναι άμεμπτη αυτή τη φορά.

Σχετικά με την υπόθεση όσον αφορά την Έφη Ηροδότου η οποία ήταν καταζητούμενη αναφορικά με θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπήρχε πληροφορία από την Ιντερπόλ Λευκωσίας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς και δύο άλλα πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος βρίσκονταν στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι η πληροφορία αυτή διαβιβάστηκε στις ελληνικές αρχές.

«Μας είχαν ενημερώσει χθες (οι ελληνικές αρχές) ότι είχαν εντοπιστεί τόσο η καταζητούμενη όσο και τα δύο πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ελληνικές αρχές τους είχαν ενημερώσει ότι τα τρία άτομα είχαν προσαχθεί ενώπιον της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας και αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Εφετείου για να προχωρήσει η διαδικασία για παράδοση τους στην Κύπρο», σημείωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η σύλληψη της Έφης Ηροδότου αφορά υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος στις 27 Δεκεμβρίου το 2007.

«Υπήρχε ένα ιστορικό για την όλη υπόθεση. Εκείνο το οποίο μπορώ να πω σε αυτό το στάδιο είναι η εξέλιξη αυτή. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές για τις οποιεσδήποτε πληροφορίες θα δοθούν και βεβαίως αναμένεται η απάντηση όσον αφορά την παράδοση τους. Με βάση την διαδικασία που υπάρχει εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα συγκατατεθούν σε δέκα μέρες θα πρέπει να μεταφερθούν στην Κύπρο για να προχωρήσει η διαδικασία εδώ στην Κύπρο. Εάν όχι με βάση και πάλι τις διαδικασίες θα πρέπει το δικαστήριο εντός 60 ημερών και στην περίπτωση αυτή οι ελληνικές αρχές να αποφασίσουν για την παράδοση τους στις κυπριακές αρχές», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Η 30χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας. Παράλληλα, τα άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν για τα εξής αδικήματα: Συνωμοσία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσία για την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, παρεμβολή σε δικαστικές διαδικασίες, δωροδοκία για ψευδορκία, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και του συμβιβασμού κακουργημάτων.kype philenewsΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ