RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ....

WEATHER FORECAST CYPRUS Πολυ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης κατηφόρισαν ήδη στη Μεσόγειο όπου και επηρεάζουν τα Βαλκάνια-Ιταλία-Ελλάδα και Τουρκία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αρκετούς βαθμούς κάτω του μηδενός σε αρκετές περιοχές και με αρκετές χιονοπτώσεις σε μηδενικό υψόμετρο..

Και η Κύπρος θα επηρεαστεί αλλά όχι σε τέτοιο έντονο βαθμό..

ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ....

 
Οι ψυχρές αέριες μάζες θα μας επηρεάζουν Κυριακή-Δευτέρα 8-9/1 που θα ευνοήσουν την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας..
Επίσης αναμένεται αύριο Σάββατο από το μεσημέρι και μετά να μας προσεγγίσει ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά μας..
Μαζί με το ψυχρό μέτωπο στην περιοχή μας θα παρατηρούνται και χαμηλά βαρομετρικά με αποτέλεσμα να παρατηρούνται βροχές και χιόνια..

Στο άκουσμα ενός χαμηλού βαρομετρικού σίγουρα περιμένουμε βροχές και αυτό ισχύει..
Σημαντικό ρόλο όμως παίζει η ακριβής θέση που θα έχει το χαμηλό βαρομετρικό για να περιμένουμε και τα ανάλογα φαινόμενα..
Με βάση τις εικόνες 4-5-6 το πρώτο χαμηλό βαρομετρικό που θα μας επηρεάσει θα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Παρασκευή βράδυ(δηλαδή τώρα) με ανατολική-βορειοανατολική πορεία παιρνώντας βόρεια της Κύπρου..
Πιστεύω αυτό το χαμηλό δεν θα ευνοήσει ιδιαίτερα την Κύπρο με βροχές αλλά θα ευνοήσει στην ενίσχυση των ανέμων..

Μέχρι το μεσημέρι αυτό το χαμηλό θα βρίσκεται πολύ πιο βόρεια μας αλλά νέο χαμηλό βαρομετρικό δημιουργείται στα βορειοδυτικά μας στην περιοχή της Ρόδου που πιστεύω με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να μας προσεγγίζει καλύτερα και να μας δίνει βροχές σε Παγκύπρια βάση από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή αλλά και χιόνια στα ορεινά...
Τα κυρίως φαινόμενα πιστεύω θα ξεκινήσουν μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου με την προσέγγιση σιγά σιγά του ψυχρού μετώπου αλλά και λόγω πιο ευνοικού ρεύματος αέρα καθώς επίσης και του νέου χαμηλού που θα δημιουργηθεί στην περιοχή μας όπου μέχρι και την Κυριακή αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στην Κύπρο..
Επίσης από αύριο ξεκινά και η ενίσχυση των ανέμων που την Κυριακή οι ριπές θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφώρ..

Τα χιόνια το Σάββατο από τα 1400 μέτρα και πάνω και από τις βραδυνές ώρες προς Κυριακή πέφτει το υψόμετρο λόγω του ότι ψυχραίνει η ατμόσφαιρα και θα πέφτουν από τα 800 μέτρα και πάνω κατά τι διάρκεια της Κυριακής..
Μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι μάλλον έως τα 650 μέτρα και πάνω..

Αν και παραμένει άστατος ο καιρός μέχρι Τετάρτη μένω μέχρι εδώ για να μην μπερδευόμαστε και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση διότι παρατηρούνται συνεχώς μικροαλλαγές και αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει..ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ