RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η... ΜΠΗΧΤΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα συμφωνημένο, έως ότου συμφωνηθούν τα πάντα»  ανέφερε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις  κοινές  δηλώσεις του  με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, έπειτα από την συνάντησή τους.
 
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξη στην εξεύρεση δίκαιης λύσης επί της βάσης του  ΟΗΕ  και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της Ε.Ε.και ανέφερε χαρακτηριστικά:   «Χωρίς κατοχικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων».
 
Όπως πρόσθεσε,  η δίκαιη λύση του Κυπριακού αποτελεί κρίσιμο και πρωταρχικό εθνικό στόχο και για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή. «Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένων των κρίσιμων στιγμών οι συνομιλίες για το Κυπριακό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα που ξεκίνησε από την παράνομη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων» συμπλήρωσε.
 
Ο  πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα  ότι το Κυπριακό ζήτημα μπορεί να λυθεί σε πολυμερές πλαίσιο μόνο με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και  ανακοίνωσε  ότι ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τις ηγεσίες των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, προκειμένου όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη ενημέρωση.
 
«Μία δίκαιη βιώσιμη λύση θα είναι προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», ανέφερε ότι είναι το ζητούμενο από την πλευρά του  ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι ενημέρωσε εφ’ όλης της ύλης τον κ. Τσίπρα για την πρόοδο επί του εδαφικού και τις προοπτικές που προδιαγράφονται και  για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, αλλά υπογράμμισε  ότι συνεχίζουν να υπάρχουν και διαφορές.
 
«Δε  νοείται ευρωπαϊκό κράτος να είναι υπό την εγγύηση οποιασδήποτε χώρας ιδιαίτερα με την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων» τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου.
 
Συμπλήρωσε όμως  ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, με μία ιθαγένεια και διασφάλιση των απαραιτήτων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχουν διαφορές και ευελπιστώντας και η άλλη πλευρά να δείξει «την ίδια καλή διάθεση και κατανόηση».

Απευθυνόμενος  στον Έλληνα Πρωθυπουργό τόνισε ότι νιώθει την αμέριστη συμπαράσταση και  ότι μέχρι να συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη, πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση του διαλόγου και να γίνουν διαβουλεύσεις, με στόχο ένα κράτος σύγχρονο, απόλυτα ευρωπαϊκό.star ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ