RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ & ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ

Λευκωσία: Υπόθεση απάτης από προμηθευτή της Εθνικής Φρουράς αποκάλυψε η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία ενημέρωσε χθες γραπτώς το Υπουργείο Άμυνας για τα ευρήματα του ελέγχου της. 

Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι για συγκεκριμένο προϊόν, που πωλείται στα Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων (ΚΨΜ), διαπιστώθηκε, μετά από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, ότι δεν περιέχει καθόλου τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. 
Κοντολογίς, οι στρατιώτες πληρώνουν για το συγκεκριμένο προϊόν ενώ στην πραγματικότητα αγοράζουν υποδεέστερό του, τόσο σε αξία όσο και σε ποιότητα. Με τον προμηθευτή να κερδοσκοπεί στις πλάτες των ανυποψίαστων εθνοφρουρών. 
Οι υποψίες για απάτη επιβεβαιώθηκαν όταν τα δείγματα από το συγκεκριμένο προϊόν στάλθηκαν για εξειδικευμένες αναλύσεις σε διαπιστευμένο χημείο της Γαλλίας, καθώς το Κρατικό Χημείο αδυνατούσε να προβεί στη συγκεκριμένη χημική ανάλυση.  Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει μεγάλη κατανάλωση και δεν είναι το μοναδικό προϊόν που διαθέτει προς πώληση στα ΚΨΜ ο εν λόγω προμηθευτής.
Να σημειωθεί ότι το χημείο της Γαλλίας επέλεξε για τις αναλύσεις το ίδιο το κρατικό χημείο.   Ο διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και αρμόδιος για τον έλεγχο των προσφορών του Δημοσίου, Ανδρέας Χασαπόπουλος, ενημέρωσε χθες σε έκταση με επιστολή του τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Χρίστο Μαληκκίδη, για τις έρευνες που διενεργήθηκαν από πλευράς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κοινοποιώντας του και τις χημικές αναλύσεις του χημείου της Γαλλίας.
Με τον κ. Χασαπόπουλο να ζητά την άμεση διακοπή του συμβολαίου με τον συγκεκριμένο προμηθευτή της Εθνικής Φρουράς και παράλληλα τη διενέργεια έρευνας και σε άλλα είδη που προμηθεύει στα ΚΨΜ.  Για την υπόθεση αναμένεται να ενημερωθεί, προσεχώς, και ο Γενικός Εισαγγελέας για τις δικές του ενέργειες, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η θέση του Υπουργείου Άμυνας.ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ