RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΥΓΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ - "ΜΑΣ... ΣΚΟΤΩΝΕΙ..."

"ΕΓΚΛΗΜΑ" του Υπουργείου ΠΑιδείας η μετάθεση μιας χρυσής δασκάλας λυκείου της Λεμεσού.... Η επιστολή μιας μαθήτριας στο ShowTime-cy μας συγκλόνισε, γιατί λίγοι μαθητές την σήμερον ημέρα έρχονται τόσο κοντά στους καθηγητές τους. Και αυτό κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ πρέπει να το λάβετε υπόψιν..... 

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ SHOWTIME-CY

"Θα θέλαμε μέσα από τα βάθυ της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε την κυρία Πόπη Νικολάου,καθηγήτρια τέχνης, με την οποία συνεργάστηκαμε μαζί της στο έργο "Immigrants" όπου μαζί καταφέραμε να πάρουμε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 22 000 διαγωνιζόμενους από 54 χώρες στο Saatchi Gallery του Λονδίνου, κάνοντας περήφανο το νησί μας.        

 Για να φέρει τα σωστά αποτελέσματα αυτό το έργο, η σχέση της κυρίας Πόπης με εμάς δεν είχε να κάνει μεταξύ καθηγήτριας και μαθητών,αλλά περισσότερο ως φίλη, μητέρα  και σύμβουλος μας.          
Δυστυχώς όμως, ο άνθρωπος που μας καθοδηγούσε έχει μεταφερθεί λόγω προαγωγής στο σχολείο της Λεμύθου, γεγονός που μας αναστατώνει και μας στεναχωρεί, γιατί δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε. Θα είναι πολύ δύσκολο να τελειώσουμε το έργο μας χωρίς την καθηγήτριά μας.          
ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ
Ως έπαινο αυτού του έργου η ομάδα μας πήρε €18 000, όπου αρχικός στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τα άπορα παιδιά του σχολείου μας ή παιδία που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ένας άλλος στόχος μας ήταν να πραγματοποιήσουμε το όνειρο της κυρίας Πόπης, να δημιουργηθεί ένα εργαστήρειο τέχνης όπου τα παιδιά όλων των ηλικίων θα μπορούνε να απασχολούνται και να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο. Και το ερώτημα μας είναι, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε ποια χέρια θα καταλήξει.       

 Δενγνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για την μετάθεση της κυρίας Πόπης,αλλά είναι εις γνώση μας ο νόμος πως όταν ένας εκπαιδευτικός παίρνει προαγωγή, μετατίθεται αυτόματα, και εμείς ως μαθητές της κυρίας Πόπης αναρωτιόμαστε· τι θα γινόταν εάν αυτός ο νόμος είχε παράταση ένα χρόνο, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο. Λυπόμαστε πραγματικά που κάποιοι δεν αφήνουν εκπαιδευτές να δημιουργήσουν και να κάνουν περήφανο αυτό τον τόπο, αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά να φύγουν όσο πιο μακριά, έτσι ώστε να μην φτάσουν στην κορυφή. Κύριε Υπουργέ Παιδείας, η κίνησή σας μας... ΣΚΟΤΩΝΕΙ ψυχολογικά....  Ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας τα λόγια μας."
Υ.Γ.  Όταν η Δασκάλα και οι μαθητές της κέρδισαν το βραβείο από χιλιάδες συμμετοχές. 
 Mια καλλιτεχνική διάκριση και μια συγκινητική ιστορία πλημυρισμένη από ανθρωπισμό και ελπίδα για το μέλλον όταν το ορίζει μια νέα γενιά που τη διακρίνει η συναίσθηση. Τη γενιά που εκπροσωπούν οι 30 μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου από την Κύπρο που έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν υπερηφάνεια καθώς αναδείχθηκαν μεγάλοι νικητές στο διαγωνισμό Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize για το 2016. Διαβάστε επίσης Πλησιάζουν τους 60.000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα Πλησιάζουν τους 60.000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα  Το έργο τους “Οι Mετανάστες” (Ιmmigrants) όχι μόνο κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία 11-18 χρόνων αλλά κατέκτησε και τη μεγαλύτερη διάκριση, αφού αναδείχθηκε ως Overall Winner ανάμεσα στους 20 φιναλίστ από μια λίστα 22.000 έργων που ταξίδεψαν ως το Λονδίνο για έναν τελικό γεμάτο εικαστική έμπνευση
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ