RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ... ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2022

Λευκωσία: Σε κοινοπραξία με επικεφαλής την Κυπριακή εργοληπτική Ιωάννου & Παρασκευαΐδης (J&P) ανατέθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, η σύμβαση για την κατασκευή του νέου σταδίου της Qatar Foundation για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022.  

Το στάδιο θα είναι χωρητικότητας 40.000 θεατών, που θα κατασκευαστεί στην Πανεπιστημιούπολη είναι το πέμπτο νέο ποδοσφαιρικό στάδιο για το οποίο ξεκινούν κατασκευαστικά έργα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προβλέπεται ολοκλήρωση του έργου το 2019, δηλαδή τρία χρόνια πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλου. 
Σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το στάδιο θα έχει το σχήμα του «Διαμαντιού της Ερήμου» απ’ όπου και θα πάρει το όνομα του, με γεωμετρικά μοτίβα που προβλέπεται ότι θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κατεύθυνση των ακτινών του ήλιου κάθε στιγμή.  Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σταδίου είναι οι προβλέψεις για πρωτοποριακής τεχνολογίας κλιματισμό του, αλλά και ιδιαίτερες δυνατότητες θέασης λόγω του σχεδιασμού των κερκίδων.  Ο σχεδιασμός του το θέλει να είναι ένα από τα πλέον φιλικά στο περιβάλλον στάδια στον κόσμο και προβλέπεται να εξασφαλίσει και σχετική έγκριση από «Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων» των ΗΠΑ. Η θέρμανση, το ζεστό νερό και ο φωτισμός θα εξασφαλίζονται από φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά συστήματα.  
Στην κοινοπραξία, εκτός από την J&P συμμετέχει η εταιρεία Conspel του Κατάρ και η συνδεδεμένη με την J&P, ελλαδική J&P ΑΒΑΞ ΑΕ.  Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Hassan Al Thawadi, Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής για την Παράδοση και Κληρονομιά του Κατάρ,  υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με την κοινοπραξία για την κατασκευή του εξαιρετικού σχεδιασμού, που θα μείνει στην Πανεπιστημιούπολη ως κληρονομία για πολλά χρόνια μετά που θα τελειώσουν οι Παγκόσμιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες.  
Να σημειωθεί ότι το στάδιο είναι μέρος του προγράμματος «Όραμα του Κατάρ 2030».  Το στάδιο θα περιλαμβάνει επίσης ποδηλατοδρόμιο, γυμναστήρια, πισίνα, γήπεδα τένις, ιατρικές κλινικές και χώρους για άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως και εστιατόρια και καφέ. philenews.
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ