RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΠΑΙΔΙΑ

Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να δημιουργήσουν ένα φάρμακο, που θα επιτρέπει στον εγκέφαλο ενός ενήλικα να επιστρέφει στα... πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Όπως τότε που ήταν παιδί.

Σύμφωνα με άρθρο της Olga Khazan στο TheAtlantic, παρακάτω παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους αυτή η προσπάθεια δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Η Shannon είναι ένα 14χρονο κορίτσι που ζει στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και πάσχει από αμβλυωπία, μια κατάσταση που ορισμένες φορές αποκαλείται και ως "το τεμπέλικο μάτι".
Αμβλυωπία είναι, σύμφωνα με τη Wikipedia, η ελαττωμένη οπτική οξύτητα του ενός ή και των δύο οφθαλμών παρά τη διόρθωση κάθε διαθλαστικής ανωμαλίας και την απουσία οργανικής βλάβης. 
Πρόκειται για στερητικό φαινόμενο και αποτέλεσμα της μη συνεχούς χρήσης της μίας ή και των δύο ωχρών κηλίδων για οπτική προσήλωση.
Η αμβλυωπία είναι πρόβλημα ανάπτυξης του εγκεφάλου και όχι ένα οργανικό νευρολογικό πρόβλημα του βολβού του οφθαλμού(αν και οργανικά προβλήματα μπορούν να οδηγήσουν σε αμβλυωπία η οποία ενδέχεται να παραμείνει ακόμη και μετά τη θεραπεία του προβλήματος) . Η περιοχή του εγκεφάλου που δέχεται εικόνες από το αμβλυωπικό μάτι δε διεγείρεται σωστά και δεν αναπτύσσει πλήρη οπτική ικανότητα, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί με άμεση εγκεφαλική εξέταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Κοιτάζοντας απλά τη Shannon δεν γίνεται αντιληπτό το πρόβλημά της. Σε αντίθεση με άλλους ασθενείς με αμβλυωπία, τα μάτια των οποίων κινούνται ακανόνιστα, η Shannon έχει απλά εξαιρετικά κακή όραση, αναφέρει η αρθρογράφος.news gr ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ