RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Επικήδειος λόγος του διασώστη Μάρκου Πλατρίτη για τον Ανδρέα Σοφοκλέους   

Με αισθήματα βαθύτατου πόνου, οδύνης αλλά και συγκίνησης οι Δυνάμεις Διάσωσης, συγκλονισμένοι όλοι μας από το χαμό του συμπατριώτη και αδελφού μας, Ανδρέα Σοφοκλέους, αποχαιρετούμε με σεβασμό και αποτίουμε σήμερα ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άντρα, πατριώτη, συνάδελφο, σύζυγο και πατέρα, σε έναν πραγματικό ήρωα της σύγχρονής μας ιστορίας, σε έναν γνήσιο Κύπριο. 

Αν αναλογιστούμε πως την ιστορία δεν τη γράφουν μόνο οι Μεγάλοι και ισχυροί άνδρες, αλλά πως στην πραγματικότητα η ιστορία είναι η συνισταμένη της προσπάθειας ενός ολόκληρου λαού, τότε ο συμπατριώτης μας που αποχαιρετούμε σήμερα είναι ένας από τους αφανείς ήρωες που χάραξαν με τη στάση ζωής τους και τις πράξεις τους, δίχως να επιζητούν επαίνους και χειροκροτήματα, αλλά με μόνο γνώμονα τη προσφορά και την αυταπάρνηση για την Πατρίδα και το Έθνος, τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. 


Ένας ήρωας που αναδύθηκε από την αφάνεια και άδραξε μια λάμψη αιωνιότητας επιδεικνύοντας ανδρεία κι εκτελώντας με αυταπάρνηση την αποστολή του∙ ένας ήρωας που «όρισε» στη ζωή του και με αφοσίωση «φύλαγε Θερμοπύλες», αδιαφορώντας εάν οι εφιάλτες γίνουν στο τέλος ...φονιάδες. Θέλω από τη θέση αυτή να απευθύνω προς την οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους του εκλιπόντος ήρωα τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια αλλά και την ηθική μας συμπαράσταση, τόσο προσωπικά όσο και εκ των Δυνάμεων Διάσωσης και παράλληλα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στο γνήσιο άνθρωπο- πρωτίστως- και δασοπυροσβέστη Ανδρέα για το σύνολο της προσφοράς και μαχητικότητάς του στη πρώτη πάντα γραμμή του καθήκοντος. 
Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο τις δύσκολες τούτες ώρες κι ας απαλύνει η σκέψη όλων μας τον πόνο που σας βαραίνει. 
Να είστε βέβαιοι πως η αυτοθυσία και το μεγαλείο γενναιοφροσύνης και παλλικαριάς του Ανδρέα όχι μόνο δεν θα ξεχαστεί, αλλά, τουναντίον, δεν μπορεί παρά να αποτελεί εφεξής παρακαταθήκη αγωνιστικότητας και έμπρακτης πίστης και θυσίας για υψηλά ιδανικά, όπως ο Εθελοντισμός- η Αλληλεγγύη- η Ανιδιοτέλεια- η Αυταπάρνηση - η Φιλοπατρία, αλλά και να φωτίζει σαν αναλάμπων Φάρος τις ψυχές των ανθρώπων που ρίχνονται με προθυμία, απαράμμιλο θάρρος και μεγαλοψυχία στην άνιση και σκληρή μάχη με τα πύρινα μέτωπα, υπερασπιζόμενοι τα χώματα της Πατρίδας μας και εν τέλει τον κοινό μας ανθρωπισμό.   Αιωνία σου η μνήμη άξιε Ανδρέα, Καλό ταξίδι. ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ