RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ - Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ... ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ

Λευκωσία: Προκλητικός εξακολουθεί να είναι ο χειρισμός του κατάδικου πρώην δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα όσον αφορά στον χώρο που εκτίει την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε. Για περισσότερο από έναν χρόνο, βρίσκεται στα σπιτάκια που βρίσκονται εντός του στρατοπέδου της ΜΜΑΔ στη Λευκωσία, και ακόμη να περάσει το κατώφλι των Κεντρικών Φυλακών.

Ο Σάββας Βέργας παραδέχθηκε ενοχή και καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2015, για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η καταδίκη αφορούσε το σκάνδαλο στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ). Έκτοτε εκτίει την ποινή φυλάκισης στα σπιτάκια της ΜΜΑΔ, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διαμονή όσων τοποθετούνται στο σύστημα προστασίας μαρτύρων, κατόπιν απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα.
 

ΝΤΡΟΠΗ - ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την εμπλοκή του Σάββα Βέργα και με το νέο σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), έχουν αυξηθεί οι αντιδράσεις αναφορικά με τη συνέχιση της κράτησης του τέως δημάρχου Πάφου.

Για την περίπτωση Βέργα, η απόφαση για τον χώρο που θα εκτίσει την ποινή του είναι καθαρά απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα. Με την παραδοχή και την καταδίκη του, αφού αξιολογήθηκε η καταγγελία του κατάδικου ότι κινδυνεύει εάν μεταφερθεί στις Φυλακές, αποφασίστηκε όπως μεταφερθεί στον χώρο της ΜΜΑΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Γενικός Εισαγγελέας θα έχει σύντομα συνάντηση με το ΤΑΕ Αρχηγείου, προκειμένου να ζητηθούν οι απόψεις της Αστυνομίας, κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι που δεν μεταφέρθηκε ο Βέργας στις Κεντρικές Φυλακές. Ακολούθως, ο Γενικός Εισαγγελέας θα αξιολογήσει τις απόψεις της Αστυνομίας και θα αποφασίσει εάν θα φύγει από τη ΜΜΑΔ ο Σάββας Βέργας. Όλες οι απόψεις φαίνεται ότι συγκλίνουν στο ότι ο Βέργας θα μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ, Ευτύχιος Μαλληκκίδης, ο οποίος καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση, εκτίει κανονικά την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της κράτησης του Σάββα Βέργα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, τον περασμένο Ιανουάριο με επιστολή του ενημέρωσε τη Βουλή ότι «ο τέως δήμαρχος Πάφου είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ΣΑΠΑ που εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείο Πάφου και αποφασίστηκε για λόγους που έκρινε ο Γενικός Εισαγγελέας να τεθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το ζήτημα κατά πόσο θα εξεταστεί εκ νέου το καθεστώς κράτησης του εν λόγω κατάδικου θα αποφασιστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα σε συνεννόηση με την Αστυνομία όταν και εάν τούτο κριθεί σκόπιμο. Σε περίπτωση που δεν κριθεί αναγκαίο να παραμείνει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, θα μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές».

ΣΑΠΑ, ΧΥΤΑ και απειλητικά μηνύματα

Η αντίδραση της κοινής γνώμης για τον χώρο κράτησης του Σάββα Βέργα στηρίζεται κυρίως στα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε αλλά και για τις κατηγορίες οι οποίες εκκρεμούν εναντίον του και πιθανόν να τους επισύρουν επιπρόσθετες ποινές.

Για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, ο Βέργας καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση. Μάλιστα στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης από το Κακουργιοδικείο ο τέως δήμαρχος Πάφου, παραδέχτηκε ότι έλαβε από τους διάφορους εργολάβους, στους οποίους είχαν ανατεθεί τα έργα του αποχετευτικού, περίπου μισό εκατομμύριο, ποσό το οποίο, όπως υποστήριξε, επέστρεψε στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πέραν της καταδίκης για τις μίζες από την κατασκευή του αποχετευτικού, εναντίον του Σάββα Βέργα εκκρεμούν στα δικαστήρια άλλες δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά στην αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε λειτουργούς του Δήμου Πάφου και σε δημοσιογράφο.
Η δεύτερη και πιο πρόσφατη υπόθεση αφορά και πάλι σε μίζες, αυτή τη φορά από τη διαχείριση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Ο Βέργας κατηγορείται ότι ως πρόεδρος του ΧΥΤΑ έλαβε €766.000 με σκοπό να βοηθήσει στην έγκαιρη εξόφληση των χρεώσεων του ΧΥΤΑ προς την εταιρεία Helector Cyprus Ltd. Ο τέως δήμαρχος Πάφου αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν δεκασμό, δωροδοκία και αθέμιτη απόκτηση περιουσίας. Ο Σάββας Βέργας είναι ένας από τους 12 κατηγορούμενους για το σκάνδαλο με τον ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης.

Έχει και παράπονα

Δεν φτάνει που δεν πάτησε ούτε μέρα στις Κεντρικές Φυλακές, ο Σάββας Βέργας έκανε προχθές παράπονα για τις συνθήκες κράτησής του, καταγγέλλοντας, μάλιστα, τις Αρχές ότι θέλει να του επιτρέπουν να πηγαίνει εκκλησία και ότι δεν τον αφήνουν ούτε να πάει να κοινωνήσει. - .philenewsΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ