RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ...

1_arist_onassis.jpgΟ Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αρίστος όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, κέρδισε επάξια μια θέση στο πάνθεον των Θρύλων. Η ζωή του, από την πρώτη ανάσα μέχρι την τελευταία πνοή ήταν σαν ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι γεμάτο έρωτες, πάθη, χρήμα, δόξα, προδοσίες και… πόνο, πολύ πόνο. Τον χειρότερο, τον πιο αβάσταχτο, τον πόνο του να χάνεις παιδί και μάλιστα τον μοναχογιό που προόριζες για διάδοχο της αυτοκρατορίας σου. 
 
Τα πρώτα του βήματα
Γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1906 στη Σμύρνη από τον εύπορο καπνέμπορο Σωκράτη Ωνάση και τη σύζυγό του Πηνελόπη το γένος Δολόγλου (ή Ντολόγλου) Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και το 1922 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά του τη Σμύρνη εξαιτίας της Μικρασιατικής καταστροφής.  Έτσι ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και το 1923 μετανάστευσε στην Αργεντινή.

Εκεί βρίσκει την ευκαιρία της ζωή του. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρρόη προς τιμήν της αδελφής του. Πολύ γρήγορα ο Ωνάσης, χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου, κυρίως στον τομέα των τάνκερ. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μύθου όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων.

Aristotle_Onassis.JPG
Είναι η εποχή που τον Αρίστο δεν τον σταματά τίποτα πια. Θέλει να μπει με δόξα και τιμή στα μεγάλα εφοπλιστικά τζάκια της Ελλάδας. Έτσι το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού, Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και τη Χριστίνα που γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Υόρκη.  Ο Ωνάσης όμως είναι άπιστος, πολύ άπιστος. Ξενυχτάει συχνά με άλλες γυναίκες και το 1957 γνωρίζει το μεγάλο πάθος της ζωής του, την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας.

Ωνάσης – Κάλλας, ένας καταστροφικός έρωτας!
kallas1_530_532.jpgΟι δύο τους γνωρίστηκαν σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η γνωστή κοσμικογράφος της εποχής, Έλσα Μάξγουελ. Ο μεγιστάνας έβαλε στο στόχαστρο την Ελληνίδα ντίβα της όπερας, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να τη φλερτάρει ανοιχτά. Το ειδύλλιο μεταξύ τους αναπτύχθηκε δύο χρόνια μετά, όταν ο Ωνάσης προσκάλεσε την Κάλλας και τον σύζυγό της, Μενεγκίνι, σε κρουαζιέρα, με την πολυτελή θαλαμηγό του. Η παρουσία της συζύγου του, Τίνας Λιβανού, δεν απασχόλησε τον Ωνάση, που είχε επικεντρωθεί στον στόχο του. Στη Μαρία Κάλλας. Όταν διεκδικούσε μια γυναίκα, ο Αρίστος δεν είχε αναστολές. Φλέρταρε την Κάλας σχεδόν ανοικτά. Λέγεται ότι εκείνη τη νύχτα, Ωνάσης και Κάλλας εγκατέλειψαν τη θαλαμηγό με μια βάρκα, για να απομονωθούν σε μία ήσυχη παραλία.
Το κουτσομπολιό αναφέρει, ότι στη βάρκα έκαναν έρωτα για πρώτη φορά. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η παθιασμένη σχέση τους. Ο Ωνάσης πήρε αμέσως διαζύγιο από την Τίνα Λιβανού. Η Κάλλας έφυγε από τον γάμο της σχεδόν τρεις μήνες μετά, παρά τις αντιδράσεις και την πίεση του Μενεγκίνι. Η θυελλώδης σχέση τους τελείωσε όταν ο Ωνάσης αποφάσισε να διαλέξει για γυναίκα του την χήρα του Κένεντι. 
Ο γάμος με τη Τζάκι Κένεντι και η οργή του Λευκού Οίκου
Το καλοκαίρι του 1963 η Τζάκι Κένεντι επισκέφτηκε την Ελλάδα ως καλεσμένη του Αριστοτέλη Ωνάση, έχοντας πάρει τη συγκατάθεση του συζύγου της και προέδρου των Η.Π.Α, Τζον Κένεντι. Ο Έλληνας μεγιστάνας διατηρούσε ερωτική σχέση με την αδελφή της πρώτης κυρίας, Λι Ράτζγουελ, από την οποία πληροφορήθηκε ότι η Τζάκι βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, λόγω του θανάτου του τρίτου της παιδιού κατά τη γέννα. Έτσι, την κάλεσε στη θαλαμηγό του, τη Χριστίνα, που ήταν τόπος χαλάρωσης και διασκέδασης για πολλούς φίλους του.
Η Τζάκι αποδέχτηκε την πρόσκληση, προκαλώντας την αντίδραση του αμερικανικού κατεστημένου, αλλά και της οικογενείας Κένεντι, που έβλεπε με εχθρότητα τον Έλληνα κροίσο. Μετά τον θάνατο του Κένεντι ο Τζάκι αναζητά έναν άντρα, που με τα χρήματα, αλλά και το όνομα του θα μπορούσε να της προσφέρει ασφάλεια. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ο ιδανικός. Η ανακοίνωση του γάμου τους ξάφνιασε τόσο τους δικούς τους ανθρώπους, όσο και την κοινή γνώμη, αφού μέχρι τότε η σχέση τους παρέμενε μυστική.
Ο γάμος τους προκάλεσε την οργή του Λευκού Οίκου καθώς οι Αμερικανοί θεωρούσαν την Τζάκι «χαμένο τρόπαιο» και την κίνηση του Ωνάση να την παντρευτεί, ιεροσυλία. Ο γάμος ορίστηκε για τις 20 Οκτωβρίου του 1968 στον Σκορπιό και υπήρξε… ΘΡΥΛΙΚΟΣ!
jackie5.jpg
Ο… Σκορπιός
Ήταν ο επίγειος παράδεισος του Αρίστου. Ο Σκορπιός Ανήκει στο σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων και στο σύμπλεγμα των Πριγκηπονήσων. Βόρεια του Σκορπιού βρίσκεται η νησίδα Σκορπίδι και ανήκει διοικητικά στο δήμο Μεγανησίου, το νησί που είναι κοντά στη Λευκάδα. To 1963 ο Σκορπιός πωλήθηκε στον Ωνάση που ερωτεύτηκε το μέρος από την πρώτη στιγμή που το είδε.
Η Ολυμπιακή… τα επίχρυσα σερβίτσια και οι μοδάτες στολές!
idrutis_1.jpgΤον Ιούλιο του 1956 υπογράφεται συμφωνία του Ελληνικού Κράτους με τον Αριστοτέλη Ωνάση, με σκοπό την αποκλειστική εκμετάλλευση των αεροπορικών συγκοινωνιών της Ελλάδας. Η "Ολυμπιακή Αεροπορία" ξεκινά τη λειτουργία της στις 6 Απριλίου 1957. Τα επίχρυσα σερβίτσια, οι μοδάτες στολές των αεροσυνοδών και των πιλότων, η εκπαίδευση του ιπτάμενου προσωπικού στο Μόντε Κάρλο σημάδεψαν την εποχή που εταιρεία ήταν στα χέρια του Ωνάση. Το 1974 η Ο.Α. ξεπερνά κάθε προσδοκία σημειώνοντας ρεκόρ μεταφοράς επιβατών, 2.500.000 από τους οποίους 790.000 στις πτήσεις του εξωτερικού.
Ο θάνατος που ο Ωνάσης δεν ξεπέρασε ποτέ
Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο γιος του Ωνάση, ο πολυαγαπημένος του Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο πρόωρος θάνατός του επέφερε στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δε συνήλθε ποτέ.
idrutis_2.jpg
Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νειγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια.

Σύμφωνα με την επιθυμία του, ετάφη δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στον Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο γιος του και η αδελφή του Άρτεμις. Εκεί ετάφη αργότερα και η Χριστίνα, η οποία πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή. star ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ