Τα goji berries αποτελούν τον καρπό του Κινέζικου φυτού Lycium
barbarum, ενός φυλλοβόλου θάμνου που φύεται στη νότια Κίνα.
Έχουν έντονο κόκκινο χρώμα και η αποξηραμένη τους μορφή, καθώς και ο φλοιός της ρίζας του φυτού χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην Κινέζικη ιατρική. Τα goji berries θεωρούνταν ότι προάγουν τη μακροβιότητα
Χρησιμοποιούνται συνήθως στην αποξηραμένη τους μορφή αλλά μπορούν να καταναλωθούν και φρέσκα ή σαν χυμός. Tα αποξηραμένα goji berries προστίθενται σε ρύζι, ζωμούς, βράζονται σαν τσάι, ενώ χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή κρασιού και μπύρας.
Έχουν έντονο κόκκινο χρώμα και η αποξηραμένη τους μορφή, καθώς και ο φλοιός της ρίζας του φυτού χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην Κινέζικη ιατρική. Τα goji berries θεωρούνταν ότι προάγουν τη μακροβιότητα
Χρησιμοποιούνται συνήθως στην αποξηραμένη τους μορφή αλλά μπορούν να καταναλωθούν και φρέσκα ή σαν χυμός. Tα αποξηραμένα goji berries προστίθενται σε ρύζι, ζωμούς, βράζονται σαν τσάι, ενώ χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή κρασιού και μπύρας.
Τα goji berries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, β-σιτοστερόλη (μια
φυτοστερόλη που βοηθά στη μείωση της LDL χοληστερόλης) και βιταμίνη Α.
Έχει αναφερθεί ότι τα goji berries συμβάλλουν στην καταπολέμηση του
διαβήτη, της υπέρτασης, της κακής κυκλοφορίας αίματος, ορισμένων μορφών
καρκίνου και οφθαλμικών παθήσεων. Σημαντικό είναι οτι "καθαρίζουν" το
συκώτι δρώντας αποτοξινωτικά και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
| ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΣΑΡΗ |
| ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ | | DIETICIAN-NUTRITIONIST
| ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΣΑΡΗ |
| ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ | | DIETICIAN-NUTRITIONIST