RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΣΥΝΝΕΦΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ - ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ.


Μετά την ανάπαυλα από τις βροχές σήμερα Τετάρτη οι βροχές επανέρχονται και πάλι από αύριο Πέμπτη..

Αβαθές χαμηλό βαρομετρικό(εικόνα 2) με θερμό μέτωπο κακοκαιρίας κινούνται ανατολικά προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να αλλάξει και πάλι ο καιρός μας..

Ήδη βροχές(εικόνα 3) παρατηρούνται δυτικά της Κύπρου μέσα στη θάλασσα με ανατολική κυρίως βορειοανατολική όμως κίνηση μέχρι στιγμής και φαίνεται ότι θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν προς ξημερώματα Πέμπτης από τα δυτικά με επέκταση και στις υπόλοιπες περιοχές.
Έτσι για αύριο από τα ξημερώματα θα αρχίσουν να παρατηρούνται βροχές στα δυτικά και σιγά σιγά στα νότια και ορεινά με κίνηση ανατολική-βορειοανατολική και έτσι από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να επηρεάζονται και οι υπόλοιπες περιοχές..Πιθανή πρόσκαιρη βελτίωση από αργά το απόγευμα με τις βροχές να επανέρχονται από πολύ αργά το βράδυ(περίπου από μετά τις 1-2 το βράδυ προς ξημερώματα Παρασκευής) στα δυτικά.
Τα χιόνια στο Τρόοδος από τα 1600 μέτρα και πάνω..
Εξασθενημένοι οι άνεμοι στα 2 έως 3 μποφώρ βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί..
Ένα θερμό μέτωπο φέρνει κυρίως βροχές μέτριας έντασης αλλά με διάρκεια..Ίσως πολύ τοπικά να υπάρξει μικρή πιθανότητα καταιγίδας,,

Σε πολύ μικρή άνοδο η θερμοκρασία και θα φτάσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και βόρεια και στους 15 στα παράλια.
Στους 8-10 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 5 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στον 1 βαθμό..
Ψύχρα θα επικρατεί τις πρωινές ώρες με παγετό στο Τρόοδος..

Παρασκευή-Σάββατο 22-23/1
Άστατος καιρός με βροχές και χιόνια κατά περιόδους..
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή η θερμοκρασία την Παρασκευή με τα χιόνια από τα 1600 μέτρα και πάνω και σε πτώση το Σάββατο με τα χιόνια να κατεβαίνουν και ως το βράδυ θα κατεβούν κάτω από τα 1000 μέτρα..

Εν αναμονή του ψύχους που μας έρχεται από την βόρεια Ευρώπη και θα μας επηρεάζει αρκετά Κυριακή-Δευτέρα(πιθανόν και Τρίτη)με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,τσουχτερό κρύο με τα χιόνια να φτάνουν χαμηλά..
Για λεπτομέρειες όσο αφορά θερμοκρασίες αλλά και για τα χιόνια θα σας δώσω εικόνα αύριο..

Η αιτία αυτής της αλλαγής βρίσκεται στην εικόνα 2 όπου θερμές αέριες μάζες θα ανηφορίσουν βορειότερα και με τον αντικυκλώνα στην Ευρώπη θα ανοίξουν διάδρομο κατάβασης ψύχους από τα βόρεια προς την περιοχή μας...tasos ierodiakonoy LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ