RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ & ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ....

Λευκωσία: Φωνές απελπισίας από μητέρες, τα παιδιά των οποίων απήχθησαν από τους αλλοδαπούς συζύγους τους, ακούστηκαν στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.  

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Σοφοκλή Φυττή, έχουν καταγραφεί 20 περιπτώσεις απαγωγών παιδιών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 17 περιπτώσεις σε τρίτες χώρες.  Σημείωσε ότι το πρόβλημα με τρίτες χώρες βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι διαφορετική η νοοτροπία, η κουλτούρα, η θρησκεία και δεν εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις.  Μητέρα ανέφερε ότι αναζητεί τα δύο της παιδιά ηλικίας τεσσάρων και επτά ετώνμ τα οποία απήχθησαν πριν από τρία χρόνια. Τα παιδιά βρίσκονται στην Συρία.  
Σε μία άλλη περίπτωση, μητέρα ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ότι αναζητεί το παιδί της, το οποία απήχθηκε πριν από 4 χρόνια. Σήμερα το παιδί είναι δέκα ετών και βρίσκεται στη Συρία.Το παιδί, είπε, άρχισε να ξεχνά τα ελληνικά και δυσκολεύεται να μιλήσει με την μάνα του. Αποκάλυψε ότι μιλά κρυφά τηλεφωνικώς με το παιδί της, ενώ ο άντρας της, την απειλεί ότι θα την σφάξει, αν πάει για να πάρει το παιδί.  Και οι δύο γυναίκες εξέφρασαν σφοδρά παράπονα από το κράτος, αφού δεν τους στηρίζει και δεν φροντίζει για την επιστροφή στην Κύπρο, Κύπριων πολιτών.  
Πατέρας επίσης ανέφερε ότι το μωρό βρίσκεται στην Κίνα και δεν γνωρίζει που βρίσκεται.  Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει συντονισμός, μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών. Ζήτησε και αυστηρότερους ελέγχους στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα οδοφράγματα.  Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Κάθε χρόνο καταγγέλλονται 300 χιλιάδες απαγωγές παιδιών. Το 30% απήχθηκαν από ένα από τους δύο γονιούς. Επεσήμανε την ανάγκη ανάληψης εκστρατείας πρόληψης του προβλήματος.  Πηγή: ΡΙΚ philenews. LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ