RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ WE CARE & O SAKIS ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ 500 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραμονές Χριστουγέννων ομάδα εκπροσώπων του προγράμματος «We care», με επικεφαλής την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, επισκέφθηκαν το Γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό, εκεί όπου φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 200 είναι παιδιά. 

Τους προσέφεραν ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, γλυκά και δώρα.  
Το πρόσωπο του μικρού Μοχάμεντ φωτίζεται από χαρά όταν νιώθει τη ζεστασιά και την φροντίδα…. Ελληνικά δεν ξέρει, αλλά όταν η κυρία Βαρδινογιάννη βγάζει το κασκόλ της και του το φοράει, καθώς τον βλέπει να κρυώνει, ο Μοχάμεντ της χαρίζει το πιο αληθινό του χαμόγελο.
«Έχουν ανάγκη να αισθανθούν την φροντίδα, ότι έχουν ανθρώπους που ενδιαφέρονται και τους αγκαλιάζουν με αγάπη» είπε ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας, Σάκης Ρουβάς.
Οι δράσεις του προγράμματος «We care», που αποτελεί πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη», συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Το πρόγραμμα αφορά σε βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός.  
Η υλοποίηση τους Προγράμματος πραγματοποιείται με την συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στηρίζεται από την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
«Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη όπου η εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος, η Αποστολή βρισκόμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν» δήλωσε ο κ. Κωστής Δήμτσας.
«Είμαστε κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας για να δώσουμε χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι στη χώρα μας και στα παιδιά να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης.
Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων ενώ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση της στη θέα των γυναικών που κρατούσαν αγκαλιά  τα μωρά τους. 
Αμέσως μετά τις γιορτές, θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών, καθώς έχει γίνει ήδη η καταγραφή. Το πρόγραμμα We care θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σε συνεννόηση τους Δήμους θα δοθεί  προτεραιότητα στις περιοχές, όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.starLIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ