RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΙ ΚΑΛΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΡΕΣ ΑΕΡΙΝΕΣ ΜΑΖΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ & ΠΟΤΕ "ΧΤΥΠΟΥΝ"

Ηλιοφάνεια με αραιές υψηλές νεφώσεις,πολύ ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία στους 20-22 βαθμούς κύλησε η σημερινή ημέρα Τετάρτη..

Παραμένει περίπου το ίδιο καιρικό σκηνικό και τις επόμενες 2 ημέρες (για αύριο Πέμπτη κατά περιόδους και τοπικά πιο αυξημένες οι νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα) με αλλαγή να φαίνεται για το Σάββατο 12/12..

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:
Ανοίγει ο διάδρομος καθόδου ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή μας λόγω του αντικυκλώνα που βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη για αυτό και αναμένεται η θερμοκρασία μας να παρουσιάσει σιγά σιγά πτώση αλλά να παρατηρηθούν και βροχές που στο Τρόοδος θα είναι σε μορφή χιονιού..Τα χιόνια δεν αποκλείεται να μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 1500-1600 μέτρα..

Αναμένεται να έχουμε και δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού στα βορειοδυτικά μας προς Ρόδο με κίνηση νότια-νοτιοανατολική και δείχνει ότι θα μας επηρεάσει κυρίως το Σάββατο..
Οι βροχές φαίνεται να ξεκινάνε από τα δυτικά-νοτιοδυτικά από αργά το απόγευμα προς βράδυ και όσο περνάει η ώρα θα επεκτείνονται στο νησί.. Γενικά το Σάββατο φαίνεται βροχερό..
Μέχρι τις αυγινές ώρες της Κυριακής περίπου να κρατήσει αυτή η αλλαγή..
Βροχές φαίνεται θα έχουμε αλλά ποιες περιοχές και που θα πέσουν οι περισσότερες όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του χαμηλού που σε σχέση με το δείχνανε οι χάρτες μέχρι εχτές σήμερα άλλαξε κάπως..Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να αποκλείσω καμία περιοχή παρόλο που δείχνουν για πολλές βροχές τα δυτικά,νότια και ορεινά..


Βλέποντας και τους χάρτες των τελευταίων ημερών που σας παρουσιάζω παρατηρούμε ότι η ατμόσφαιρα ψύχεται λόγω καθόδου ψυχρών μαζών άρα πολύ λογικό αυτό το φαινόμενο που παρατηρούσατε και σήμερα από επιβατικά αεροπλάνα..
Αρκετοί αναφέρεστε για τις βάσεις των Εγγλέζων ότι μας ψεκάζουν για αυτό θα πω κάτι..
Γιατί στην Αγγλία αυτές τις ημέρες δεν ψεκάζουν που πραγματικά τις τελευταίες ημέρες δέχεται πάρα μα πάρα πολλές βροχές με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πλημμύρες και ζημιές και αν διάβασα σωστά από ένα άρθρο είχανε και νεκρούς..
Γιατί στην Αμερική δεν ψεκάζουν για να γλυτώσουν από τα βίαια φαινόμενα με τους Τυφώνες..
Πέρσι γιατί δεν ψέκασαν και είχαμε μια πάρα πολύ βροχερή χρονιά..
Δεν είναι τόσο απλό σηκώνω αεροπλάνο και ψεκάζω να μην βρέχει..
Για όλα αυτά που ανάφερα για εμένα το θέμα αεροψεκασμών για να μην βρέξει δεν ισχύει..TASOS IERODIAKONOY ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ