RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΚΑΙΡΟΣ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" - ΕΡΧΟΝΤΑΙ....

Με ηλιοφάνεια,νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες,ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία στους 20-21 βαθμούς το καιρικό σκηνικό σήμερα Πέμπτη..

Πρόσκαιρη αλλαγή αναμένεται με βροχές-τοπικές καταιγίδες,χιόνια στο Τρόοδος και πτώση θερμοκρασίας κυρίως το Σάββατο 12/12..

Πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά:
Να πω κάτι καινούργιο δεν έχω αφού τις τελευταίες ημέρες σας το έχω αναλύσει αρκετά καλά για τον λόγο που θα αλλάξει ο καιρός μας..
Ο αντικυκλώνας παραμένει στη θέση του όπου άνοιξε διάδρομο κατάβασης ψυχρών αερίων μαζών νοτιότερα προς την περιοχή μας..Μέρα με την ημέρα οι ψυχρές αέριες μάζες μας πλησιάζουν(έχουμε και αποκοπή ψυχρής λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα) και έτσι αναμένεται σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό που θα δημιουργηθεί στα βορειοδυτικά μας με κίνηση νότια-νοτιοανατολικά να φέρουν βροχές αλλά και πτώση θερμοκρασίας κυρίως το Σάββατο..
Πότε θα υποχωρήσουν οι ψυχρές αέριες μάζες..

Έτσι για την Κύπρο δεν φαίνεται ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό κατά τι διάρκεια της αυριανής ημέρας και οι συνθήκες που θα επικρατούν είναι ηλιοφάνεια με νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά αναμένεται σιγά σιγά να πυκνώνουν..
Από πολύ αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο μετά τις 00;00-01:00 περίπου αναμένεται από τα δυτικά-νοτιοδυτικά να παρατηρηθούν βροχές με την πιθανότητα τοπικά και καταιγίδα και όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα επεκτείνονται ανατολικά-νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα το Σάββατο να φαίνεται βροχερό..
Δεν μπορώ να αποκλείσω κάποια περιοχή ώστε να δεχθεί βροχές αλλά όπως είναι τα δεδομένα μέχρι τώρα τα δυτικά,τα ορεινά και νότια είναι περιοχές που έχουν τις πιθανότητες για περισσότερες βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες..Θα δούμε όμως και κατά την εξέλιξη αυτής της αλλαγής τι θα γίνει ακριβώς..
Στο Τρόοδος αλλά πιθανόν μέχρι και τα 1500 μέτρα περίπου θα πέφτει χιόνι..

Οι άνεμοι παραμένουν και αύριο πολύ ασθενείς έως ασθενείς.
Θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 20 στα παράλια.Στους 13-15 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 9 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 5 βαθμούς.
Αυξάνεται κάπως και η υγρασία.

Η ατμοσφαιρική πίεση σε πτώση..1021-1017hpa ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ