RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ....

twit_0.jpgsuleiman1.jpgΜία ομάδα Ούγγρων και Τούρκων ιστορικών ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το ταφικό μνημείο που είναι θαμμένος ο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο τάφος βρίσκεται  στη νότια Ουγγαρία, και όπως όλα δείχνουν μέσα είναι η σορός του οπλαρχηγού, που θάφτηκε εκεί μετά τον θάνατό του το 1566.


Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στη Βουδαπέστη, οι ερευνητές ανέφεραν πως βρέθηκαν αρχιτεκτονικές κατασκευές που θυμίζουν κατοικία σουλτάνου.

«Το τζαμί και το ιερό ήταν χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Το γεγονός δε ότι δεν βρέθηκε μιναρές κατά τη διάρκεια της ανασκαφής ενισχύει την πεποίθηση πως πρόκειται για ταφικό ιερό», επισήμανε ο Αλί Ουζάι Πεκέρ, Τούρκος ακαδημαϊκός που συμμετείχε στην ομάδα.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής ήταν ο δέκατος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από το 1520 έως το 1566.

Κατά τη βασιλεία του, η Οθωμανική αυτοκρατορία έφτασε να εξαπλώνεται στη μεγαλύτερη έκταση στην ιστορία της.star ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ