RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.....


Ένα διεθνές όριο για τη χρήση αντιβιοτικών σε ζώα είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η αντίσταση στα φάρμακα «σούπερ ιών» που μπορεί να περάσει στους ανθρώπους, προκρίνει το εισαγωγικό σημείωμα των FT με πηγές προερχόμενες από την Αγγλία. 

Το δημοσίευμα συνεχίζει τονίζοντας την ανθεκτικότητα που δείχνουν και έχουν αναπτύξει τα βοοειδή στην Κίνα απέναντι στο «colistin», ένα ισχυρό αντιβιοτικό το οποίο χρησιμοποιείται και από τους ανθρώπους.
Ο Jim O’Neill, του ΥΠΟΙΚ της Αγγλίας, τόνισε πως σε πολλές χώρες τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται σε βοοειδή είναι περισσότερα από εκείνα που καταναλώνουν οι άνθρωποι, λέγοντας πως είναι «καιρός για δράση».
Καλεί λοιπόν για έναν παγκόσμιο στόχο που αφορά τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Δανίας που έχει μειώσει τη χρήση σε 50mg ανά κιλό.
Οι ανεπτυγμένες χώρες με την υψηλότερη χρήση είναι η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία σύμφωνα με το δημοσίευμα με τα επίπεδα να φτάνουν τα 300mg/kg και παραπάνω, όταν  στη Γερμανία και στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 150mg/kg, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.
Ενδεικτικός είναι και ο πίνακας που δείχνει την Κύπρο πρώτη χώρα και μάλιστα με διαφορά στη χρήση αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία.
O πίνακας δόθηκε στη δημοσιότητα από το CDDE (Center for Disease Dynamics, Economics & Policy) με έδρα την Ουάσιγκτον.24newsΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ