RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΨΥΧΡΕΣ ΑΕΡΙΝΕΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΥΝ - ΠΟΤΕ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ...

Καλές καιρικές συνθήκες επικρατούσαν σήμερα με ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά με την θερμοκρασία να φτάνει στους 31 βαθμούς στη Λευκωσία και στους 27-28 στα παράλια. Παρόμοιος καιρός και αύριο Πέμπτη..

Πριν δούμε την αυριανή ημέρα πάμε να δούμε που οφείλονται οι καλές καιρικές συνθήκες..
Παρατηρούνται 3 διαταραχές στην Ευρώπη.Μια στη κεντρική προς νότια Ευρώπη και 2 δυτικά-νοτιοδυτικά μέσα στη θάλασσα.
Αποκομμένες ψυχρές λίμνες στην ατμόσφαιρα με συνοδεία χαμηλών βαρομετρικών..Σε αυτές τις περιοχές βροχές αλλά και καταιγίδες πιθανόν τοπικά και έντονες τις επόμενες ημέρες.
Όσο αυτές διαταραχές παραμένουν εκεί στην περιοχή μας δεν μπορεί να έρθει κάτι οργανωμένο ώστε να φέρει βροχές τις επόμενες ημέρες αλλά ούτε και πτώση θερμοκρασίας..
Με το τρόπο που κινείται ο αέρας αντίθετα με του δείχτες ενός ρολογιού μας φέρνει λίγο πιο θερμό ρεύμα αέρα με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες από Παρασκευή και επίσης παραμένουν οι καλές καιρικές συνθήκες.
Αυτό το καιρικό σκηνικό θα αλλάξει όμως και η αιτία θα είναι όπως φαίνεται ο αζορικός αντικυκλώνας που με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή φαίνεται να ανηφορίζει βόρεια-βορειοανατολικά προς Αγγλία. Με τον τρόπο που γυρίζει ο αέρας στον αντικυκλώνα που είναι όπως κινούνται οι δείχτες ενός ρολογιού θα ευνοήσει να ανοίξει διάδρομος ώστε να κατεβούν ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας φέρνοντας πτώση θερμοκρασίας αλλά και βροχές..
 
Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ  



Από τις 20-21/10 θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία σιγά σιγά αλλά πιθανόν να αρχίσουν και πολύ τοπικού χαρακτήρα βροχές και από τις 22-23/10 και μετά φαίνεται να επιδεινώνεται ο καιρός με περισσότερες βροχές και πτώση θερμοκρασίας..
Ας περιμένουμε όμως να δούμε και τις επόμενες ημέρες πως θα κινηθεί ο αζορικός αντικυκλώνας για να είμαι πιο σίγουρος στο τι να περιμένουμε ακριβώς..

Έτσι για αύριο το καιρικό σκηνικό της Κύπρου στο ίδιο μοτίβο με ηλιοφάνεια και κάποιες υψηλές νεφώσεις τις πρωινές ώρες που από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά και εσωτερικό θα αυξάνονται. Πιο αυξημένες στις ορεινές περιοχές με υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες προς βράδυ.
Πολύ ασθενείς έως ασθενείς οι άνεμοι γενικά αύριο.1-2 μποφώρ τις πρωινές ώρες με μικρή ενίσχυση τοπικά που θα φτάνει και 3 μποφώρ στα νοτιοανατολικά,δυτικά και νότια παράλια.
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή τις βραδυνές ώρες.
Όσο είναι ασθενείς οι άνεμοι είναι αρκετά ανακατωμένοι και το βλέπεται και μέσα από τους χάρτες ανέμων.

Θερμοκρασία στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 28 στα παράλια.Στους 23-25 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 19 στα ορεινά. Στο Τρόοδος στους 16 βαθμούς.
Η υγρασία από 70 έως 80% τις αυγινές ώρες και από 45 έως 70% τις μεσημεριανές ώρες.
Ασθενής υψηλή πίεση 1015-1016.ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ