RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΦΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΤΕΡ - ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Λευκωσία: Την άσκηση έφεσης για τη χαμηλή ποινή που επιβλήθηκε σε αυτόν που χτύπησε βάναυσα τον σκύλο «Θάντερ» ζητούν από τον Γενικό Εισαγγελέα οι φιλόζωοι.  

Σε επιστολή που παρέδωσε στη Νομική Υπηρεσία η πρόεδρος της «Φωνής για τα Ζώα της Κύπρου», Μαίρη Χρυσοχού Αναστάση, αναφέρεται στην ποινή για την κακοποίηση του κουταβιού «Θάντερ» όπου επιβλήθηκε πρόστιμο €1.000, σε σύγκριση με την ποινή για γάβγισμα σκύλου ύψους €550.  Σύμφωνα με την κ. Αναστάση «δεν μπορεί ένα γάβγισμα και ένας ξυλοδαρμός να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες ποινές». 
Η δικαστική εξουσία, υπογραμμίζει, θα πρέπει να βάλει τάξη στις ποινές και να είναι ανάλογες και των περιστατικών.  Η Ένωση Φιλοζωικών Οργανώσεων Κύπρου στην επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα εκφράζει την ικανοποίησή της για την καταδίκη του 35χρονου, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη βάναυση κακοποίηση του κουταβιού Θάντερ στην Αγία Βαρβάρα. Όμως, συμπληρώνει, θεωρούμε πάρα πολύ μικρή την ποινή (πρόστιμο €1000), σε σχέση με το σοβαρό αδίκημα που διαπράχθηκε εις βάρος ενός ζώου.  
Οι φιλόζωοι το αιτιολογούν αυτό σε σχέση με άλλες ποινές για λιγότερο σοβαρές υποθέσεις. Στην επιστολή αναφέρονται σε συγκεκριμένη υπόθεση με καταδίκη στη Λεμεσό όπου για γάβγισμα σκύλων επιδικάστηκε πρόστιμο €670 (€550 πρόστιμο και €120 έξοδα). Υποστηρίζουν ότι τα δύο αδικήματα δεν συνάδουν για να επιβληθεί ένα απλό πρόστιμο €1000 για βάναυση κακοποίηση ζώου. Επίσης,  θεωρούν πάρα πολύ υψηλό το πρόστιμο των €550 για γάβγισμα.  Όπως υποστηρίζουν οι φιλόζωοι, στην Κύπρο η κακοποίηση ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά ελάχιστες υποθέσεις οδηγούνται στα δικαστήριο. Όμως, τονίζουν, οι λίγες αυτές υποθέσεις θα πρέπει να έχουν και τις ανάλογες αποτρεπτικές ποινές. Μέσω των αυστηρών ποινών, συμπληρώνουν, θα πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους κακοποιούν τα ζώα και στην περίπτωση του Θάντερ δεν δόθηκε.  Η «Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου» καλεί τη Νομική Υπηρεσία να εφεσιβάλει στο Ανώτατο το ύψος της ποινής, κρίνοντας την ως μη ικανοποιητική, ο κατηγορούμενος να πληρώσει και τα έξοδα θεραπείας του ζώου και να του απαγορευθεί διά παντός να έχει ζώα.   - SphilenewsΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ