RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Η ήττα 3-2 της Κύπρου από τη Βοσνία στο ΓΣΠ στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών του Euro 2016 έφερε, όπως ήταν λογικό, την απογοήτευση. 

Το τέλος της προσπάθειας δεν ήταν αυτό που ονειρεύονταν όλοι, αφού η εξαιρετική πορεία στα προκριματικά τέλειωσε με ήττα το βράδυ της Τρίτης (13/10).  Ο ενθουσιασμός μετά τη νίκη στο Ισραήλ, οι ελπίδες πρόκρισης στα μπαράζ και το γεμάτο γήπεδο, έκαναν όλους να πιστέψουν στο θαύμα, ένα θαύμα που έμοιαζε ακόμη πιο κοντά όταν η Κύπρος γύρισε το σκορ σε 2-1 λίγο πριν το τέλος του α΄ ημιχρόνου. 
Όμως η γρήγορη ισοφάριση των Βόσνιων ήταν η φάση-«κλειδί» στον αγώνα, αφού ακολούθως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν τον έλεγχο και εν τέλει τη νίκη και την 3η θέση.  Η Κύπρος μπορεί λοιπόν να μην έφτασε στην 3η θέση, όμως τα κέρδη από τον «τελικό» με τη Βοσνία και γενικότερα όλη την παρουσία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι πολύ περισσότερα από την απώλεια των μπαράζ, κάτι που θα φανεί στο σύντομο μέλλον. Το παιχνίδι με τη Βοσνία ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλο το κυπριακό οικοδόμημα, όμως η εμπειρία έχει πλέον προστεθεί στα πόδια των παικτών και στο μυαλό των προπονητών και η ποδοσφαιρική ομάδα της Κύπρου έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά.  
Καμία Εθνική δεν μεγάλωσε μέσα σε μια νύχτα (ή μια προκριματική φάση). Χρειάζεται σταθερή παρουσία στο γήπεδο, σωστή δουλειά, σωστή οργάνωση, καλό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου και για μικρότερες σε δυναμικότητα χώρες, και τύχη στο χορτάρι. Με εξαίρεση το τελευταίο, όλα τα άλλα είναι στα χέρια των Κυπρίων και μέσα από την πορεία που ξεκίνησε με τον Πάμπο Χριστοδούλου πριν από δύο -σχεδόν- χρόνια, όλα δείχνουν ότι τα σωστά συστατικά έχουν εμφυτευτεί στην Εθνική.  
Την επόμενη φορά που θα βρεθεί η Κύπρος σε μια ανάλογη θέση, όπως έγινε τον Οκτώβριο του 2015 κόντρα στη Βοσνία, θα είναι σε καλύτερο σημείο, πιο έτοιμη για να διεκδικήσει την υπέρβαση. Όμως δεν είναι μόνο η πρόκριση σε μια τελική φάση που αποτελεί το κριτήριο της βελτίωσης. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως η ιστορία γράφει ότι η Κύπρος τερμάτισε 5η σε σύνολο έξι ομάδων στα προκριματικά του Euro 2016, ξεπερνώντας μόνο την Ανδόρα... 
Δεν είναι, λοιπόν, οι ψυχροί αριθμοί το κριτήριο, αλλά η παρουσία των ποδοσφαιριστών και αυτά που έδωσαν στο γήπεδο.  Και για την Κύπρο, το κριτήριο αυτό στα προκριματικά του Euro παίρνει θετικό πρόσημο. Όσον για τα αγωνιστικά λάθη, που όντως έγιναν, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να συνεχίζει στον πάγκο της Εθνικής και με μεγαλύτερη εμπειρία στη συνέχεια, αυτά θα αντιμετωπιστούν και θα λυθούν μέσα από τη σκληρή δουλειά.  Το μέλλον είναι, λοιπόν, ευοίωνο για την Εθνική Κύπρου, ίσως για πρώτη φορά τόσο πολύ. Και αυτό φέρνει αισιοδοξία ότι οι καλύτερες μέρες για μια μικρή ποδοσφαιρικά χώρα, όπως η δική μας, είναι πολύ κοντά.24sports ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ