RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΟΤΕ ΧΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Ήρεμη η σημερινή ημέρα με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά χωρίς να παρατηρηθούν φαινόμενα όπως και εχθές. Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν Σάββατο και Κυριακή χωρίς βροχές.

Ο λόγος που θα έχουμε καλό καιρό σας το ανάλυσα στο χθεσινό δελτίο καιρού αλλά θα τα ξαναπώ και σήμερα.

Ψυχρές αέριες μάζες εισχωρούν στα ζεστά νερά της Μεσογείου δυτικά της Ιταλίας με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα.Επίσης χαμηλές πιέσεις-χαμηλό βαρομετρικό έρχονται από Αφρική προς Ιταλία για αυτό και αναμένεται έντονη κακοκαιρία σε Ιταλία,μέρος της Ελλάδας αλλά και στα Βαλκάνια με βροχές,έντονες καταιγίδες αλλά και μεγάλες ποσότητες βροχής.
Η όλη αυτή διαταραχή θα κινηθεί βορειοανατολικά-ανατολικά χωρίς να φαίνεται να μπορεί να μας επηρεάσει αξιόλογα..

Τι μπορεί να γίνει όμως?Θα μας επηρεάσει έστω και λίγο?
Θα παρατηρηθούν και μέτωπα κακοκαιρίας(θερμό-ψυχρό) όπου το ψυχρό μέτωπο θα κινείται ανατολικά προς Τουρκία με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια πιθανότητα ίσως το κάτω μέρος του μετώπου να μας επηρεάσει την Τρίτη 13/10 με βροχές τοπικού χαρακτήρα.
Για όλη αυτή την εξέλιξη για το πως θα κινηθεί ακριβώς το ψυχρό μέτωπο θα ενημερώνεστε συνεχώς τις επόμενες ημέρες.

Παρατηρούμε που θα βρίσκεται αύριο το χαμηλό βαρομετρικό και που θα παρατηρούνται τα έντονα καιρικά φαινόμενα..Όσο κοντεύουνε όμως στην περιοχή μας καλύτερες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και παροδικές υψηλές νεφώσεις.
Κυρίως από αργά το μεσημέρι προς απόγευμα οι νεφώσεις.
Πολύ ασθενείς έως ασθενείς οι άνεμοι από 1 έως 2 μποφώρ και τοπικά στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια θα φτάνει και 3 μποφώρ..Και τις βραδυνές ώρες εξασθενημένοι 1-2 μποφώρ.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 30 βαθμούς στη Λευκωσία(29),στους 28 στη Πάφο(27) και στους 29 στη Λεμεσό(28),Λάρνακα(27) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Στους 22-23 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 19 στα ορεινά.
Στο Τρόοδος στους 16 βαθμούς.

Το ίδιο καιρικό σκηνικό παραμένει και Κυριακή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Δευτέρα πιθανόν πιο αυξημένες νεφώσεις με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Εν αναμονή για την Τρίτη που φαίνονται κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Και κάτι τελευταίο.. Με ρωτάτε πότε θα αλλάξει ο καιρός με βροχές αλλά και πότε θα πέσει καλά η θερμοκρασία..
Η δική μου γνώμη είναι ότι περιμένω καλύτερες βροχερές ημέρες αλλά και πιο κάτω την θερμοκρασία από ότι είναι τώρα το 3ο δεκαήμερο του Οκτώβρη..Περίπου από τις 20-21/10 και μετά..ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ