RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ - ΤΡΕΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΡΩΝΕ... ΚΟΚΚΙΝΟ

Το πρώτο στάδιο κάθε εγχειρήματος είναι το πιο δύσκολο. Κυρίως όταν αυτό ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού η διοίκηση κάθε καναλιού επενδύει χρήματα σε διαφημιστικές καμπάνιες, εξώφυλλα, αφίσες, τηλεοπτικό χρόνο για την όσο το δυνατό καλύτερη προώθηση του προϊόντος του. Κι είναι αλήθεια πως φέτος οι εταιρίες παραγωγής έκαναν τα πάντα για να παρουσιάσουν όσον το δυνατό πιο άρτιο αποτέλεσμα και να κερδίσουν την προσφορά.

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Οι ευνοούμενοι πολλοί με προτεραιότητα πάντα στους παλιούς. Συνήθως, ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να κερδίσουν την εύνοια του καναλάρχη. Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι το υλικό που έχουν να παρουσιάσουν είναι καλύτερο από αυτό που έχουν οι ίδιοι να προτείνουν. Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την τηλεόραση, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που διευθυντές προγραμμάτων οι οποίοι ασχολούνταν και με το σενάριο και δεν πλήττονταν τα προσωπικά τους συμφέροντα υπέγραφαν συμβόλαια συνεργασίας με…  εξωσχολικούς. Σαν να λέμε, «εμείς παπάδες, εμείς τατάδες». Με πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα αυτό της ανώτερης λειτουργού προγραμμάτων τηλεόρασης, σεναριογράφου και σκηνοθέτιδας του ημικρατικού καναλιού, Σοφίας Μουαΐμη. Κι επειδή, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και πολλοί ήταν αυτοί που ήλπιζαν ότι και η συνέχεια θα ήταν εξίσου καλή, απ’ ό,τι φαίνεται λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.


Η αξία ενός καταστήματος, δεν φαίνεται μόνο από την επωνυμία των προϊόντων του αλλά κι από το ίδιο το εμπόρευμα. Και είναι γεγονός ότι για το Σίγμα, το Mega και τον ΑΝΤ1 αποδείχθηκε παλιομοδίτικο το φετινό εμπόρευμά τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόφαση να στείλουν στα σπίτια τους δεκάδες εργαζόμενους στις υφιστάμενες παραγωγές, κόβοντας μία μία τις σειρές, καθώς η πορεία απέδειξε ότι το εντυπωσιακό περιτύλιγμα δεν αρκεί για να είναι ωραίο και το δώρο.


Ο υπέρμετρος ζήλος τους, η προσπάθειά τους να προηγηθεί ο ένας του άλλου και η αγωνία τους για νούμερα, τους μεταμόρφωσε σε «δήμιους» της κυπριακής τηλεόρασης «αποκεφαλίζοντας» ηθοποιούς, κινηματογραφιστές, φωτιστές, σεναριογράφους, σκηνοθέτες κ.α. Έτσι λοιπόν, η «Καταιγίδα» (Σίγμα), τα «Λόγια του Αέρα» (Σίγμα) και τα «Σημεία και Τέρατα» (Mega) - το «Ρουά Ματ» του ΑΝΤ1 εκτός απροόπτου θα ολοκληρώσει φέτος τον κύκλο του, απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι τα πρώτα θύματα της φετινής σεζόν. Παρόλο που η τελευταία συγκεντρώνει ικανοποιητικά νούμερα για να κρατηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν, η πρόθεση του καναλιού να δημιουργήσει νέα παραγωγή, την οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προετοίμαζε από την αρχή της σεζόν με γνωστό Κύπριο σεναριογράφο να κρύβεται πίσω από την ιδέα και το σενάριο, οδηγεί το κανάλι στο κόψιμο της μέχρι τώρα σειράς το Δεκέμβρη. Όπως σε ένα θανατηφόρο οι συγγενείς ενημερώνονται από τα Μέσα κι όχι από την Αστυνομία, προφανώς κι εμείς γινόμαστε «προφήτες» κακών μαντάτων. Ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις θα μας διαψεύσουν…  Περιοδικό: TvMania,

ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ