RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

SAD: ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ....

  Κατάληξε ένας από τους τραυματίες από τη χθεσινή φωτιά σε πτέρυγα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. ΕΔΕ για τις συνθήκες των θανάτων.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή του ένας από τους ασθενείς του Δαφνιού, που τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους τέσσερις.  Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου, του Νίκου Παναγούλη, ακόμα δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.  Ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας Θάνος Δημόπουλος, έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου των ασθενών.  Την ίδια στιγμή, συγκρότησε Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.  

Οι τρεις ασθενείς πέθαναν μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε στρώματα που βρίσκονταν στο υπόγειο πτέρυγας του νοσοκομείου.  Πληροφορίες θέλουν ασθενή να προκάλεσε τη φωτιά, ο οποίος ωστόσο, δεν συνδέεται με το θανάσιμο τραυματισμό τροφίμου προ τριών μηνών. Χαρακτηρίζεται όμως, περιστατικό «βαρύ» με «εξαιρετικά επικίνδυνη κι επιθετική συμπεριφορά».  Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14:30 κι έσπευσε στο Δαφνί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στο κτήριο της κλινικής.  Τα δέκα οχήματα με τους 33 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, για να διαπιστώσουν ότι η φωτιά έχει ήδη σβήσει.  Οι άνδρες της Πυροσβεστικής απομάκρυναν από το κτήριο, που ήταν γεμάτο με καπνό, τους ασθενείς και σύντομα διαπίστωσαν ότι στο κτήριο υπήρχαν τρεις νεκροί άνθρωποι και ακόμα δύο σε κακή κατάσταση, που έχριζε νοσηλείας.  
Τα θύματα είχαν χάσει τη ζωή τους, προφανώς από ασφυξία που τους προκάλεσαν οι αναθυμιάσεις από τη φωτιά.  Διαπιστώθηκε από τους πυροσβέστες ότι η φωτιά είχε ξεκινήσει, κάτω από άγνωστες συνθήκες, από ένα στρώμα κρεβατιού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, το κτήριο 7, ήταν αυτό στο οποίο νοσηλεύονται ασθενείς με βαριά ψυχιατρικά προβλήματα.  Από τους δύο τραυματίες ο ένας νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Αττικού νοσοκομείου και ο δεύτερος στο Σωτηρία, ενώ οι υπόλοιποι 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν στο κτήριο 7 βρίσκονται στην παθολογική μονάδα του Δαφνιού.ant1wo ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ