RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΚΑΙΡΟΣ... ΝΑΙ ΜΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙ ΑΛΛΑ....


Ναι έπεσε η θερμοκρασία αλλά ακόμα είναι πάνω από τα κανονικά για την εποχή για αυτό και ακόμα νιώθουμε σχετικά ζέστη.. Συνεχίζουν οι θερμές αέριες μάζες να μας επηρεάζουν και το βλέπουμε και πάνω στο χάρτη όπου το νότιο-νοτιοανατολικό κομμάτι της Ευρώπης βρίσκεται υπό τη επήρεια θερμών αερίων μαζών ενώ δυτική,κεντρική και βόρεια Ευρώπη επηρεάζονται από ψυχρές αέριες μάζες με πιο χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές.

Τα χαμηλά βαρομετρικά στην περιοχή της Αγγλίας θα στροβιλίζονται γύρω από τον εαυτό τους τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να ευνοήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες να ανηφορίσουν προς Ιταλία και Βαλκάνια και πιθανόν στην Ελλάδα προκαλώντας υψηλές θερμοκρασίες.
Όσο αφορά στην Κύπρο το καιρικό σκηνικό θα αλλάξει περαιτέρω κυρίως από τις 18/9 και μετά με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βροχές όχι μόνο στα ορεινά..Στα ορεινά παραμένουν οι πιθανότητες αν και όχι πολλές να δεχτούν κάποιες βροχές τις επόμενες ημέρες.
Γενικά είναι αυτό που λέω αρκετές ημέρες τώρα ότι ουσιαστική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό από τις 18-19/9 και μετά..

Για αύριο Τρίτη ηλιοφάνεια με τοπικές χαμηλές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες με αυξημένη την υγρασία από 70 έως και 80%..
Από το μεσημέρι νεφώσεις θα παρατηρούνται σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και του εσωτερικού περιοχές με μικρή πιθανότητα για λίγη βροχή τοπικά στα ορεινά.
Πέφτει λίγο η υγρασία το μεσημέρι αλλά σχετικά παραμένει κάπως αυξημένη στα παράλια..Εσωτερικό και ορεινά από 30 έως 45% ενώ στα παράλια από 45 έως 60%.
Πολύ ασθενείς οι άνεμοι από 1 έως 2 μποφώρ εκτός από τα δυτικά-νοτιοδυτικά και βόρεια που θα είναι ασθενείς μέχρι τα 3 μποφώρ.
Σε ενίσχυση από το μεσημέρι που θα φτάνουν τα 3 με 4 μποφώρ στα παράλια εκτός από τα βορειοδυτικά που θα είναι 2-3..Στο εσωτερικό 2 με 3 και στα ορεινά 1 με 2 μποφώρ.
Αργά τις βραδυνές ώρες παραμένουν ενισχυμένοι στα δυτικά-νοτιοδυτικά και βόρεια παράλια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές εξασθενούν.

Θερμοκρασία στους 37(37) βαθμούς στη Λευκωσία,στους 31(30) στη Πάφο,στους 32(32) στη Λεμεσό και στους 33(33) στη Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Στους 28 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 25 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 23 βαθμούς.ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ