RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ....

tbh.jpgΑν νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης, πλανάσθε πλάνην οικτρά. Επιστήμονες έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη που φαίνεται να αλλάζει τα όσα ξέρουμε για τους προγόνους και την ιστορία μας.
Βρήκαν ένα… νέο είδος ανθρώπου σε έναν τάφο μέσα σε ένα σύστημα σπηλαίων στη Νότια Αφρική! 

Η ανακάλυψη των 15 κομματιών του σκελετού αυτού είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του συγκεκριμένου είδους στην περιοχή.

αερταετ.jpgΣύμφωνα με το CNN η ιστορία του Homo naledi -όπως ονομάστηκε ο νέος πρόγονός μας- άρχισε να ξετυλίγεται το 2013, όταν ένας ερασιτέχνης σπηλαιολόγος και πανεπιστημιακός γεωλόγος παρουσίασε στον Λι Μπέργκερ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Witwatersrand, στο Γιοχάνεσμπουργκ, τμήμα μίας απολιθωμένης γνάθου. Βέβαια, ο καθηγητής δεν συνειδητοποίησε αμέσως τη σπουδαιότητα του εν λόγω ευρήματος.
 

Η μεγάλη ανακάλυψη έγινε αργότερα σε έναν απομονωμένο θάλαμο στο σπήλαιο Rising Star, έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου εντοπίστηκαν απολιθωμένα οστά από βρέφη, παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένα άτομα (συνολικά περί τα 1.500 απολιθώματα).
 
Ο Μπέργκερ και η ομάδα του που έκαναν την ανακάλυψη, πιστεύουν ότι ο θάλαμος, που βρίσκεται 30 μέτρα κάτω από το σπήλαιο, υπήρξε… νεκροταφείο και ότι ο Homo naledi ίσως χρησιμοποιούσε φωτιά για να φωτίσει τον δρόμο. Ναι, καλά διαβάσατε!
 
ερατρτ.jpg
εαρ.jpg
 
«Δεν υπάρχει κανένα είδος καταστροφής στα ευρήματα. Δεν μπορούσαμε παρά να καταλήξουμε στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι ο Homo naledi, ένα μη ανθρώπινο είδος ανθρωπίδων, που τοποθετούσε σκόπιμα τους νεκρούς του στον σκοτεινό θάλαμο. Γιατί το έκανε αυτό, δεν το γνωρίζουμε», ανέφερε ο Λι Μπέργκερ στο CNN.
«Η ιδέα της ταφής νεκρών ή η τελετουργική διάθεση των σωμάτων είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό», σημειώνει, χαρακτηρίζοντας το εύρημα «σαν να ανοίγεις τον τάφο του Τουταγχαμών», καθώς είναι δυνατόν να επηρεάσει με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο το στάδιο αυτό της ιστορίας μας.
Η πρώτη ανθρώπινη ταφή χρονολογείται περίπου πριν από 100.000 χρόνια. Ωστόσο, επειδή οι επιστήμονες που έκαναν την ανακάλυψη δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν πριν από πόσα χρόνια έζησαν αυτά τα πλάσματα, ο καθηγητής Lee Berger μιλώντας στο BBC News, είπε ότι πιστεύει πως τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι άνθρωποι του είδους μας και να έζησαν στην Αφρική πριν από τουλάχιστον 3 εκατομμύρια χρόνια!
Τόσο οι επιστήμονες που βρήκαν το νέο αυτό είδος, όσο και ο καθηγητής Berger που τους καθοδήγησε, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «χαμένος κρίκος» της ιστορίας. Ο Berger τόνισε πως ο Naledi θα μπορούσε να είναι μια «γέφυρα» ανάμεσα στα πρωτόγονα δίποδα πρωτεύοντα θηλαστικά και τον άνθρωπο!star
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ