RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΒΡΕΦΟΣ


Τον γύρο του παγκύπριου έκανε από νωρίς το μεσημέρι η είδηση εντοπισμού νεκρού βρέφους, στους κάδους απορριμμάτων στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το βρέφος, γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική στις 30 του περασμένου Αυγούστου και λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπισε από τις πρώτες ώρες της γέννησής του, κρίθηκε αναγκαίο όπως μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εν τέλει απεβίωσε ένα εικοσιτετράωρο μετά.
Αφότου το άτυχο βρέφος έχασε την μάχη για τη ζωή, κρίθηκε αναγκαίο λόγω οικογενειακού ιστορικού (η οικογένεια έχασε με τον ίδιο τρόπο κι άλλο βρέφος) όπως διενεργηθεί η απαραίτητη νεκροψία, προκειμένου να καταδείξει πιθανά γενετικά αίτια του θανάτου του.
Η νεκροψία έγινε με καθυστέρηση 11 ημερών. Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, την νενομισμένη νεκροτομή στο άτυχο βρέφος διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, παρουσία και Βρετανού ιατροδικαστή ο οποίος κλήθηκε από την ίδια την οικογένεια του βρέφους.
Για ποιον «φημολογούμενο πόλεμο» κάνει λόγο ο Παμπορίδης;Αργά το μεσημέρι εντωμεταξύ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας. Ο ίδιος ο Υπουργός, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά, αφήνει αιχμές και με σκληρή γλώσσα τονίζει το τραγικό συμβάν περίεργο, αλλά και μια αχρείαστη διαδικασία στην οποία δεν έπρεπε κατ ουδέν λόγο να εμπλακεί η οικογένεια.
Ο Γιώργος Παμπορίδης εξάλλου, κάνει λόγο για πόλεμο στον κλάδο της Υγείας, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά αναπάντητα. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του αναφέρει:
«… Ωστόσο, μπορεί να είναι και γενικότερες και να εντοπίζονται σε πέραν του ενός ατόμου. Ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω ότι αυτά τα τραγικά και απαράδεκτα συμβάντα δεν θα συσχετισθούν με φημολογούμενο πόλεμο μεταξύ του προσωπικού. Αυτό θα ήταν κατάντια για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας…»
Οι κάμερες μίλησανΕντωμεταξύ η Αστυνομία, βρέθηκε στον χώρο του Νεκροτομείου του ΓΝ Λευκωσίας από την ίδια στιγμή, προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση.
Δυο μέλη του προσωπικού του ΓΝ τα οποία κλήθηκαν για ανάκριση, μετά και την ενδελεχή εξέταση του υλικού το οποίο προέκυψε από το σύστημα παρακολούθησης του χώρου, προέβαλαν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.
Το βρέφος θυμίζουμε στο σημείο αυτό, ότι απουσίαζε από την αρχική θέση, στην οποία ήταν τοποθετημένο στον χώρο του νεκροτομείου.
Για το γεγονός αυτό, ο μεν κλητήρας δήλωσε στην κατάθεσή του ότι πέρασε τρείς φορές από το σημείο όπου βρισκόταν η σορός κι αυτή δεν ήταν εκεί.
Από την άλλη ο νεκροτόμος, ισχυρίζεται ότι η σορός βρισκόταν στην αρχική της θέση, μέχρι και τις 3 το απόγευμα, όπου και αυτός είχε σχολάσει. Πηγή: 24news.com.cyΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ