RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ - ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

Χωρίς κάποια αλλαγή όσο αφορά τις αέριες μάζες στη Ευρώπη αλλά και στην περιοχή μας..Ψυχρές αέριες μάζες συνεχίζουν και κατηφορίζουν προς τη Μεσόγειο δυτικά της Ιταλίας και από την Ελλάδα ανηφορίζουν προς βόρεια-βορειοανατολικά χωρίς να μπορούν ακόμα να μας πλησιάσουν..

Το καλό είναι ότι οι ψυχρές αέριες μάζες έχουν εκτοπίσει πιο νότια-νοτιοανατολικά τις πιο θερμές με αποτέλεσμα στην περιοχή μας να έχουμε δροσερό ρεύμα αέρα με φθινοπωρινές θερμοκρασίες.
Όπως σας είπα και χθές υπάρχει ατμοσφαιρική διαταραχή στη Μεσόγειο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας με χαμηλό βαρομετρικό,ψυχρή λίμνη αλλά και ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας για αυτό και στις εκεί περιοχές παρατηρούνται φαινόμενα.
Το χαμηλό αλλά και η ψυχρή λίμνη απομακρύνονται πιο βορειοανατολικά αλλά παραμένει το ψυχρό μέτωπο στην Ελλάδα όπου αύριο Σάββατο τοπικά θα δίνει βροχές και καταιγίδες.
Η Κύπρος δεν επηρεάζεται από αυτή τη διαταραχή αλλά παραμένει ασταθής η ατμόσφαιρα στο ανατολικό κομμάτι της Μεσογείου για αυτό ίσως-λέω ίσως γιατί οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες,να έχουμε πολύ πολύ τοπική μπόρα μικρής διάρκειας ή σε ορεινή ή σε νοτιοανατολική περιοχή.Σε γενικές γραμμές όμως καλές οι καιρικές συνθήκες στην Κύπρο.

Πιο αναλυτικά για την Κύπρο με ηλιοφάνεια και πιθανόν λίγες νεφώσεις στις δυτικές περιοχές τις πρωινές ώρες.Αυξημένη υγρασία από 65 έως 80% και ασθενής χαμηλή πίεση 1011-1012hpa.
Από το μεσημέρι νεφώσεις θα παρατηρούνται τοπικά σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές,στα δυτικά αλλά και σε εσωτερικού περιοχές.
Πάνω στο χάρτη δεν σημειώνω βροχές γιατί αν θα έχει κάτι θα είναι αρκετά τοπικό και μικρής διάρκειας.Δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες.Απλά αυξάνεται ελαφρώς η αστάθεια.Σε γενικές γραμμές καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες.Η υγρασία από 45 έως 70%.Τοπικά σε παράλιες περιοχές είναι κάπως αυξημένη.Παραμένει ασθενής χαμηλή πίεση 1010-1011hpa.

Άνεμοι τις πρωινές ώρες πολύ ασθενείς έως ασθενείς 1-2 μποφώρ και τοπικά στα παράλια θα φτάνει και τα 3 μποφώρ, Στα πιο βορειοδυτικά δεν αποκλείεται και 4 μποφώρ.
Σε ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά στα 3-4 μποφώρ έως και 5 μποφώρ τοπικά στα βορειοδυτικά και νότια παράλια.
Σε μικρή εξασθένηση τις βραδυνές ώρες στα βόρεια-δυτικά και νότια παράλια ενώ περαιτέρω εξασθενούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με σήμερα και θα κυμαίνεται στους 31 βαθμούς στη Λευκωσία(31),Λάρνακα(30) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στους 30 βαθμούς στη Πάφο(30) και Λεμεσό(31).
Στους 24-25 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 21 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 18 βαθμούς.
Παρένθεση οι σημερινές θερμοκρασίες 25/9/15.

Στο ίδιο καιρικό σκηνικό φαίνεται να είναι και η Κυριακή 27/9.
Από Τρίτη 29/9 μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πιθανή άνοδος τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη.ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ