RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Λευκωσία: Το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών μελετά το υπουργείο Παιδείας, χωρίς ν' αποκλείει αλλαγές, ακόμα και στον τρόπο που χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζεται εισήγηση για θεσμοθέτηση της αριθμητικής –αντί της αλφαβητικής- βαθμολόγησης στο Γυμνάσιο, αλλά και της εισαγωγής δελτίων προόδου από το Δημοτικό.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκονται δύο ξεχωριστές προτάσεις. Όσον αφορά στον γυμνασιακό κύκλο, η επιτροπή που ανέλαβε να ξεσκονίσει τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων προτείνει κατάργηση της αλφαβητικής βαθμολογίας (Α-Ε) και αξιολόγηση των μαθητών σε αριθμητική κλίμακα (1-20).  Η διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι προχωρημένη και, ήδη, έχουν συμφωνήσει οι δύο σημαντικότεροι εκπαιδευτικοί εταίροι: καθηγητές και οργανωμένοι γονείς. Σκοπός, σύμφωνα με τους εισηγητές, είναι η αντικειμενικότερη βαθμολόγηση των εφήβων.   
Εξάλλου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, επιβεβαίωσε στον «Φ» ότι γίνονται σκέψεις για να καθιερωθεί δελτίο προόδου (σχολικός έλεγχος) και στο Δημοτικό –ή τουλάχιστον στις μεγαλύτερες τάξεις. 
Στην περίπτωση αυτή, η επίδοση των λιλιπούτιων θα χαρακτηρίζεται με αλφαβητική κλίμακα και ένας από τους στόχους είναι η προετοιμασία των μαθητών για το Γυμνάσιο και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο βαθμίδων. 
Όπως ανέφερε ο κ. Νεοκλέους, «εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα καταθέσουμε την πρόταση που ετοιμάζουμε στο τραπέζι του διαλόγου».   
Στην οργάνωση των δασκάλων, πάντως, δεν φαίνεται να ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη. Σε δική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, εξέφρασε τη διαφωνία του, δηλώνοντας άγνοια για τις προθέσεις του Υπουργείου.  Διευκρίνισε ότι η οργάνωση διαφωνεί με το να δίνονται οι βαθμοί στους μαθητές και όχι με την αξιολόγησή τους από τους δασκάλους, αφού, όπως είπε, βαθμολογία υπάρχει και σήμερα. Εξήγησε ότι από την πρώτη τάξη, τηρούνται μητρώα μαθητών όπου καταχωρείται η αξιολόγησή τους και χαρακτηρίζεται η επίδοση του καθενός από «Α» μέχρι «Ε». .philenews.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ