RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ... ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ

  Όλα έτοιμα για το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την χρήση βραχιολιών από κατάδικους. Το νομοσχέδιο το οποίο οδηγείται στη Βουλή τον Σεπτέμβριο θα επιτρέπει σε καταδίκους να εργάζονται ή να εκτίουν την ποινή τους εκτός φυλακών.

Tο προσχέδιο των περί Φυλακών Νόμου και Κανονισμών που εκσυγχρονίζει το σύστημα σωφρονισμού στις κεντρικές φυλακές, είναι έτοιμο και βρίσκεται στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο, ενώ με το άνοιγμα της Βουλής θα κατατεθεί ενώπιον του σώματος.  Αρμόδια πηγή δήλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ότι το συγκεκριμένο μέτρο ηλεκτρονικής παρακολούθησης είναι το γνωστό «βραχιόλι» και θα δίνεται η δυνατότητα να το χρησιμοποιούν κατάδικοι οι οποίοι σπουδάζουν, βαριά ασθενείς και κατάδικοι άνω των 70 ετών, καθώς επίσης και όσοι εκτίουν ποινή φυλάκισης για χρέη οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για να πληρώσουν τα χρέη τους.  
Όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως οι κρατούμενοι για χρέη θα μπορούν να εκτίουν την ποινή τους και να τους δίνεται η ευκαιρία να εργάζονται εκτός φυλακών για κάποιες ώρες και μετά να επιστρέφουν πίσω στις κεντρικές φυλακές.  Δεν αποκλείεται και η χρήση του βραχιολιού και για νοσηλεία στο νοσοκομείο η σε ιδιωτικές κλινικές.   Για όλες αυτές τις περιπτώσεις η ηλεκτρονική παρακολούθηση εφαρμόζεται και σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα με αρκετή επιτυχία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.   Στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως σε περίπτωση που κάποιος παραβεί τους όρους με τους οποίους λειτουργεί το βραχιόλι θα θεωρείται δραπέτης και θα συλλαμβάνεται για τη διάπραξη του ποινικού αδικήματος της απόδρασης.ant1wo  ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ