RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ EUROVISION ΗΤΑΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΑ... ΓΥΜΝΟ"

Μπορεί ο διαγωνισμός της Eurovision να έχει τελειώσει ομως ο απόηχος δεν έχει ακόμα κοπάσει. 

Άλλωστε, υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν ακόμα ειπωθεί και παρασκήνια που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 
Τι άραγε έφταιξε και η ελληνική συμμετοχή πήγε τόσο χαμηλά; Υπήρξε κάτι που πήγε λάθος και ξαφνικά το τραγούδι με την Μαρία Έλενα Κυριάκου βρέθηκε στην 19η θέση; Ένας εκ των στιχουργών του τραγουδιού One Last Breath, και δημιουργός απίστευτων επιτυχιών, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης ο οποίος έχει γράψει ίσως από τα ωραίοτερα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας, ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του στο ShowTime-cy και κάνει την δική του αυτοκριτική. Κι όμως, ο ίδιος αποκαλύπτει πως η Ελλάδα έστειλε ένα ωραίο αλλά ΓΥΜΝΟ τραγούδι φέτος στην Eurovision. Τι άραγε εννοεί με αυτό που λέει; Διαβάστε όλη την συνέντευξη που δίνει αποκλειστικά στο ShowTime-cy.

Τι συναισθήματα σας άφησε ο διαγωνισμός της Eurovision.... και αν ήταν έκπληξη για σας η θέση της Ελλάδας φέτος.
Ηταν μια μοναδική εμπειρία…ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, που μας έφερε σε επαφή με καλλιτέχνες απ όλη την Ευρώπη και μας έκανε να ζήσουμε συγκινητικές στιγμές. Το τελικό αποτέλεσμα με ξάφνιασε αλλά κουβεντιάζοντάς το ψύχραιμα την επόμενη μέρα με την υπόλοιπη  δημιουργική ομάδα είδαμε ότι στο μουσικό μέρος είχαμε κάνει ότι καλύτερο μπορούσαμε.


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ  ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ SHOWTIME-CY ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Ποιες χώρες σας απογοητεύσαν περισσότερο και γιατί...
Με απογοήτευσε για άλλη μια φορά η Αγγλία η οποία ενώ διαθέτει πολύ σημαντική ποπ σκηνή επιμένει να στέλνει σαχλά τραγούδια. Όμως θεωρώ πως η φετινή Eurovision ίσως είχε τα περισσότερα καλά τραγούδια από ποτέ. Προσωπικά μου άρεσε το τραγούδι του Βελγίου που είχε όλα τα στοιχεία μιας σημερινής πρότασης και αντιδιαμετρικά της Ιταλίας που είχε τη δύναμη του all time classic.

Τι έφταιξε και τελικά πήραμε τόσο κακή θέση παρ όλο που η Ελλάδα έστειλε ένα τόσο ωραίο τραγούδι...
Είχαμε ένα αξιοπρεπές τραγούδι που στήριξε με την καθηλωτική φωνή της η Μαρία Έλενα γι αυτό εξάλλου και προκριθήκαμε από τον ημιτελικό στο μεγάλο τελικό συνεχίζοντας την παράδοση των ελληνικών συμμετοχών.

                                "ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ"



Τι έλειπε από την ελληνική παρουσίαση και ο ευρωπαίος πιστεύεις μας έριξε.... τόσο χαμηλά...Πιστεύεις φέρει ευθύνη η σκηνική παρουσία και η σκηνοθεσία ? Υπήρχαν εκεί ελλήψεις ?
Για το αν αδικηθήκαμε στην ψηφοφορία και για ποιους λόγους δεν ξέρω να σου πω ούτε μπαίνω σε υποθέσεις συνωμοσίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αδικήσαμε εμείς οι ίδιοι το τραγούδι μας αφήνοντάς το γυμνό επάνω στη σκηνή από σκηνοθετική και οπτική υποστήριξη. ‘Όμως δεν υπήρχε διαθέσιμο μπάτζετ για τίποτα περισσότερο απ αυτό που είδατε. Αντιθέτως όλες οι συμμετοχές είχαν φροντίσει να έχουν πολύ δυνατή σκηνική παρουσία, με σύγχρονα γραφικά και σκηνοθετικά ευρήματα, γεγονός που διεύρυνε τις πιθανότητες επιτυχίας τους αφού η eurovision είναι ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός όπου τόσο το κοινό όσο και οι επιτροπές ψηφίζουν παρακολουθώντας μια οθόνη.

Γιατί πιστευέις φέτος η Κύπρος και η Ελλάδα έσπασαν ξαφνικά το... έθιμο της ανταλλαγής βαθμών. Ειδικά φέτος που και οι δύο χώρες είχαν πολύ καλά τραγούδια. Δεν ήταν άσχημο να βλέπεις τόσες σκανδιναβικές χώρες να ανταλλάσσουν τα 12αρια και εμείς δύο χώρες να... φτάνουμε στο σημείο του 8 και του 10 ?
Προσωπικά πιστεύω ‘ότι τα τραγούδια πρέπει να ψηφίζονται με μουσικά και όχι γεωπολιτικά κριτίρια. Χάνει το ενδιαφέρον του ο διαγωνισμός μ αυτή την αναμενόμενη ανταλλαγή βαθμών μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών, των βαλκανικών, της βαλτικής… και βέβαια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Αυτό που φάνηκε κάπως παράδοξο ήταν πως οι δικές μας χώρες επέλεξαν να σπάσουν αυτή τη «συμμαχία» σε μια χρονιά που στην ελληνική συμμετοχή υπήρχαν 3 καλλιτέχνες απ την Κύπρο.

      "ΘΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ"

Ποιο στοιχείο έλειπε από την ελληνική αποστολή και την πλήρωσε στην τελική κατάσταξη ? Κάποιοι υποστηρίζουν πως αν το τραγούδι είχε ελληνικά στοιχεία ίσως πήγαινε πολύ καλύτερα. Τι απαντάς σε όλους όσους λένε πως είχε έλλειψη Ελλάδας το τραγούδι της Μαρίας Έλενας Κυριάκου...
Η συγκεκριμένη μπαλάντα δεν θα μπορούσε να είχε ελληνικό ηχόχρωμα όπως είχαν άλλες αγγλόφωνες συμμετοχές μας στο παρελθόν. Δημιουργήθηκε με συγκριμένα  χαρακτηριστικά και κάθε προσπάθεια απλά αλλοίωνε το ύφος του τραγουδιού.

Θα ξαναπήγαινες στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision; 
Θα ξαναπηγαινα γι αυτο το συναισθημα της υπερηφανιας που ενιωςα εκπροσωπωντας την Ελλαδα, αλλα εχοντας σαν οδηγο τη φετινη εμπειρια θα ηθελα να υπαρχουν και οι καταλληλες προδιαγραφες της συμμετοχης μας. Η Eurovision έχει αλλάξει σκεπτικό και αισθητική και αν θέλουμε να προσδοκούμε υψηλή θέση πρέπει να επενδύουμε στο τραγούδι. Αν δε μπορούμε λόγω οικονομικής στενότητας ας περιμένουμε μέχρι να μπορέσουμε. Πιο καλά μέχρι τότε απλοί θεατές παρά φτωχοί συγγενείς.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ