RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: GOOD NEWS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ &... ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Λευκωσία: Το σχέδιο ένωσης των Πανεπιστημίων Λευκωσίας με το κέντρο της πρωτεύουσας επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα. Μετά την εξεύρεση του σχετικού κονδυλίου από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, το πρόγραμμα επανέρχεται με στόχο την υλοποίησή του.

Το σχέδιο προβλέπει μια σειρά από κυκλοφοριακές αλλαγές στους δρόμους της πόλης και σε αυτές έχουν προστεθεί ακόμα τρεις μετά την τελευταία επικαιροποίησή του, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνονται τρεις από τις παλαιές αλλαγές.

Το όλο σχέδιο εγκρίθηκε το 2011, ωστόσο λόγω έλλειψης κονδυλίων έμεινε στο ράφι, μέχρι την πρόσφατη αλλαγή δεδομένων. Στην τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας προχθές Πέμπτη, το σχέδιο τέθηκε για συζήτηση και έγκριση μετά από σχετική εισήγηση του Κλάδου Κυκλοφοριακών Μελετών, προκειμένου να ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή του.

Το σχέδιο, «Ποδnλατοδιαδρομές για τη σύνδεση των Πανεπιστημίων της Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης - Πρόγραμμα Early Winners» - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πανεπιστημίου Φρέντερικ και άλλη περιοχή πλησίον Λυκείου Παλουριώτισσας», σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Κλάδου Κυκλοφοριακών Μελετών, το οποίο εγκρίθηκε αρχικά το 2011, προβλέπει τα εξής:

● τη μονοδρόμηση της οδούς Βασιλίσσης Φρειδερίκης (τμήμα από Κυριάκου Μάτση μέχρι Σμύρνης) και τη δημιουργία ποδηλατολωρίδας άμεσα και την εφαρμογή της μονόδρομης κατεύθυνσης των οδών Κρήτης και Ήβης όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων στα πλαίσια του Άρθρου 17.

● το κλείσιμο για την κυκλοφορία τμήματος της οδού Γιάννη Φρειδερίκου μεταξύ των οδών Κερκίωνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρόσβαση στο τμήμα αυτό μόνο για τους κατοίκους και για την εξυπηρέτηση των φορτοεκφορτώσεων δοκιμαστικά για 6 μήνες.

● τη μετατροπή τμήματος των οδών Γιάννη Φρειδερίκου από Κυριάκου Μάτση μέχρι Κερκίωνος και όλης της οδού Κερκίωνος σε μονόδρομο με κατεύθυνση τη Ν. Φωκά.

● την εισαγωγή του ρυθμιστικού μέτρου «Residence Parking» στο τμήμα της οδού Γ. Φρειδερίκου (από τη συμβολή της με την οδό Κυριάκου Μάτση μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κερκίωνος -τμήμα το οποίο προτείνεται να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς την οδό Κερκiωνος).

● τη διαμόρφωση εισόδου/εξόδου στον χώρο στάθμευσης που ενοικιάζεται από το Frederίck Uniνersity και βρίσκεται στην οδό Γ. Φρειδερίκου. Η είσοδος των οχημάτων να επιτρέπεται στην οδό Γ. Φρειδερίκου και η έξοδος στην οδό Δημοκρίτου.

● στο τμήμα του δρόμου όπου θα απαγορεύεται η είσοδος στους μη δικαιούχους να γίνει διευθέτηση για την είσοδο των οχημάτων τροφοδοσίας κάποιες ώρες της ημέρας για εξυπηρέτηση των καταστημάτων που βρίσκονται στο τμήμα αυτό.

Όπως διευκρινίζεται στο υπόμνημα που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι πιο πάνω ρυθμίσεις που προβλέπονταν στο σχέδιο είχαν ήδη εγκριθεί στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2011. Λόγω όμως της δέσμευσης του κονδυλίου από το κράτος σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Early Winners οι πιο πάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν τέθηκαν σε εφαρμογή.

«Πρόσφατα», όπως αναφέρεται, «ο Κλάδος πληροφορήθηκε πως εξασφαλίστηκε το σχετικό κονδύλι ύψους €5,5 εκατ. από Διαρθρωτικά Ταμεία για την υλοποίηση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2016..philenews.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ