RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ....

Σε τροχιά επίσημης δημοσίευσης χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις εισέρχεται η κυπριακή αίτηση για κατοχύρωση του χαλουμιού ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ αναφέρουν ότι η Λευκωσία αποφάσισε να καθορίσει ξένο εξειδικευμένο οίκο για ενιαία τυποποίηση του χαλλουμιού, σε όλη την Κύπρο, δηλαδή τόσο στις ελεύθερες περιοχές, όσο και στα κατεχόμενα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε ήδη τον υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Με τη σειρά του, ο Νίκος Κουγιάλης ενημέρωσε τον αρμόδιο Επίτροπο Φιλ Χόγκαν, για την απόφαση της Λευκωσίας, η οποία θεωρείται βαρόμετρο για τη στάση που θα τηρήσουν οι Βρυξέλλες, που πλέον τείνουν να προχωρήσουν στη δημοσίευση της κυπριακής αίτησης χωρίς υποσημειώσεις.
Συναφείς πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ, αναφέρουν ότι η δημοσίευση της κυπριακής αίτησης στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται στα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο εντός Απριλίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, πληροφορούμαστε ότι έχει ολοκληρωθεί ο μεγαλύτερος όγκος των μεταφράσεων που απαιτούνται.
Σημαντικό ρόλο για την δημοσίευση μιας καθαρής αίτησης χωρίς υποσημειώσεις διαδραμάτισε και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ήγειρε τις θέσεις της Λευκωσίας, ενώπιον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Θετική προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η προειδοποίηση που απηύθυνε προς τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση παράκαμψης της αρμόδιας Αρχής, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε η κυπριακή Κυβέρνηση θα προσφύγει κατά της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ανάλογη προειδοποίηση εισέπραξαν η Βρετανία, η Φινλανδία και η Σουηδία που κινούν γη και ουρανό για διασφάλιση των τουρκοκυπριακών αιτημάτων και στο χαλλούμι, ενώ διαβήματα εκδηλώθηκαν και προς τη Τσεχία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, που επίσης στήριξαν τις τουρκικές θέσεις.ant1woΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ