RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ - ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΚΥΠΡΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ

Κάποιοι που κατάκλεψαν αυτό τον τόπο αποφυλακίστηκαν ήδη, άλλοι "ριλαξάρουν" σε χλιδάτα δωμάτια των κεντρικών φυλακώ και το κράτος συλλαμβάνει ανύπαντρες μάνες απειλώντας τες εάν δεν πληρώσουν να φυλακιστούν δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ήδη καταστρεμένη ζωή τους....

Κραυγή απόγνωσης νεαρής μητέρας στο ShowTime-cy, αφού πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρηση της λόγω οικονομικών προβλήματων και από τότε ανεβαίνει αργά και βασανιστικά τον δικό της Γολγοθά. 
Η Μ.Ι, είδε σε μία μέρα τα πάντα να γκρεμίζονται μπροστά της. Μετά το τέλος της επιχείρησης της, βρήκε μία καθως πρέπει δουλειά στο αεροδρόμιο της ως καθαρίστρια όμως... τις απέλεισαν προκειμένου όπως η ίδια υποστηρίζει να προσλάβουν φθηνότερα εργατικά χέρια, Βουλγάρες. 

"Λόγω του ότι είχα δική μου επιχείρηση και μετά λόγω οικονομικών καταστάσεων δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω. Δυστυχώς, ήμουν και εγγυήτρια και βρέθηκα υπό πτώχευση, γι αυτό και έκλεισα την δικιά μου δουλειά" είναι τα πρώτα της λόγια στο ShowTime-cy και συνεχίζει "Λόγω της πτώχευσης όμως έμειναν όλες μου οι υποχρεώσεις ανεκπλήρωτες και όλοι να με πιέζουν. Ταυτόχρονα η τράπεζα μου πήρε και το αμάξι μου που είχα και το πούλησε €420 ένα audio A3 και είμαι χωρίς αμάξι εδώ και 3 χρόνια."
Η ίδια έχει κατά καιρούς βοηθήσει αρκετό κόσμο. Στήριξε άτομα που την χρειάστηκαν, έτρεξε, βοήθησε, όμως όταν ήρθε η ώρα η δικιά της όλοι εξαφανίστηκαν. "Όλο αυτό το διάστημα έτρεξα σε πολλούς προκειμένου να με βοηθήσουν προκειμένου να βγω από το αδιέξοδο και να μην φτάσω σε αυτές τις συνθήκες. Χτύπησα την πόρτα του Προεδρικού, πριν χρόνια αλλά τίποτα.
Βρέθηκα χωρίς εργασία, πήγαινα και δούλευα στο αεροδρόμιο και δούλευα βάρδιες καθαρίστρια και μας έδιωξαν και προσέλαβαν Βουλγάρες.

Μπορεί τώρα πια με ένα αγοράκι να εργάζομαι για €756 το μήνα όμως μου είναι αδύνατο να πληρώνω όλα αυτά μαζί. Προχτές στο δικαστήριο δεν μπορούσα να πληρώσω τα €1500 που έπρεπε και με έβαλαν αμέσως υπο κρατηση". Σοκαρίστηκα από την απόφαση και γυρνάω και της λέω "εντιμοτατη έχω ένα μωρό στο σχολείο και γυρνάει και μου λέει να το παραλάβει το γραφείο ευημερία". 
Τι είναι το μωρό μου; Πακέτο Express και θα το παραλάβει ο οποιοσδήποτε; Ζητούσαν €4000 για να με βγάλουν, €2500 τα δικηγορικά. και προσπαθούσα με νύχια και με δόντια να βρω χρήματα από δικούς μου άνθρωπους. Κανένας. Όλοι με κορόιδευαν..."
"Πριν από αυτά έτρεξα μέχρι και το Προεδρικό προκειμένου να με βοηθήσουν να γίνει κάτι όμως καμία ανταπόκριση. Και σας ρωτώ το μωρό μου είναι πακέτο και θα το παραλάμβανε το γραφείο Ευημερίας. Πως μπορεί αυτό το κράτος και το δικαστήριο να μιλούν με τόση σκληρότητα σε μια γυναίκα που δεν έχει κλέψει, δεν έχει καταχραστεί χρήματα και το μόνο που κάνει χρωστάει, όπως όλοι μας; Ζω με την φοβία κάθε μέρα μην με συλλάβουν για τα χρέη και τι θα γίνει το μωρό μου. 
 "Δεν έχω λεφτά να του προσφέρω ούτε για σχολείο πολλές φορές. Οσο για τον πατέρα του από τότε που ήρθε στη ζωή δεν τον είδε ποτέ."
Τι γίνεται από δω και πέρα; Πως μπορεί να επιβιώσει μία μητέρα με ένα παιδί και σχεδόν με μηδαμινά έσοδα και τεράστια έξοδα;
"Πρέπει να πληρώσω τώρα τα €1500 στους ανθρώπους που πλήρωσαν για μένα να βγω ενώ €2500 χρωστάω στο δικηγόρο και μου τα ζητάνε. Και να ήταν μόνο τότε. Είμαι απελπισμένη σε απόγνωση
Ο γιος μου τώρα είναι 12.5 χρονών.πάει πρώτη γυμνασίου. Νιώθω κοινωνικό αποκλεισμό, δεν θέλω να βλέπω κόσμο γιατί ντρέπομαι. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω άλλο."
Στην ερώτηση μας αν με όλα αυτά τα χρέη ζήτησε να γεμήσει φόρμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα η απάντηση της ήταν αποστομωτική.
"Το ΕΕΕ με απέρριψαν γιατί έχω λένε πολλά λεφτά λέει. Τα €756 το μήνα."
Το μεγαλύτερο σοκ το υπέστη όταν την έβαλαν υπό κράτηση. "Με έβαλαν υπό κράτηση και εάν δεν δανιζόμουν τα χρήματα αυτά ειπαν θα με έστελναν κεντρικές φυλακές. Ο απόλυτος εκβιασμός. Δανείστηκα 1500 και κατάφερα και βγήκα. Το μυαλό μου όλες εκείνες τις ώρες ήταν στο παιδί μου μήπως μου το πάρει το γραφείο ευημερίας. Φοβόμουν.  Έζησα και ζω αυτό το μαρτύριο κάθε μέρα.και με αντιμετωπίζουν όλοι απάνθρωπα.
Το μόνο που ζητάει από όλους μας είναι οικονική βοήθεια, μια στήριξη. "Ναι έχω ανάγκη και οικονομική στήριξη.  Είναι απαράδεκτο για υπόθεση που έπρεπε να πληρώσω €2000 να πρέπει να πληρώσω και €2500 το δικηγόρο. Πρέπει να πληρώσω όλα αυτά και τα €1500 και τις €2500 αυτές τις μέρες. Σαν αυτοεργοδοτουμενη που ήμουν στο παρελθόν έκανα ενστάσεις για μείωση κοινωνικών ασφαλίσεων όμως με απέρριψαν. 
Το καταλαβαίνω έκανα αδίκημα (που χρωστάω) και πρέπει να πληρώσω. Ομως δεν αρνήθηκα ποτέ το παράπτωμα μου. Το μόνο που ζήτησα ήταν χρόνος, βοήθεια, μείωση των χρεών μου και σιγά σιγά να το πληρώσω Βάζοντας με φυλακή τότε θα τα έπαιρναν τα χρήματα τους?
Το χειρότερο από όλα είναι όταν η ίδια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η δικαστής δεν δέχτηκε ούτε καν τα χαρτιά της. "Εγχειρίστηκα στο νοσοκομείο και δεν μπορούσα να παρευρεθώ στο δικαστήριο. Εστειλα τα δικαιολογητικά από το νοσοκομείο και όχι από ιδιώτη γιατρό και δεν τα δέχτηκε το δικαστήριο και αμέσως μου έβγαλε ένταλμα σύλληψης. Η εγχείρηση μου έγινε στις 23 Ιανουαρίου και πρέπει να ξανακάνω την μια από τις δύο ξανά γιατί κάτι πήγε στραβά... Δεν αντέχω άλλο...Ένας καλός άνθρωπος από την κυβέρνηση υπάρχει να διευθετήσει τα προβλήματα της γυναίκας αυτής; Να βρεθεί ένας τρόπος με λίγα χρήματα να ξεχρεώσει όλα αυτά που κάποιοι άλλοι "κατασπάραξαν";;;;;
Ας βοηθήσουμε όλοι... με κάθε τρόπο γιατί σήμερα είναι η κυρία Μαριάννα, αύριο ίσως ένας δικός μας άνθρωπος ή ακόμα και εμείς. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ.