RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Λευκωσία: Καταγγέλθηκε από τον διευθυντή του Τμήματος Δασών ότι συνόδευσε δύο σκύλους στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας, αλλά το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την αθώωσε γιατί στον νόμο που απαγορεύει την είσοδο ζώων στο πάρκο, στον όρο «ζώα» δεν περιλαμβάνεται ο σκύλος. 

Η διακίνηση των σκύλων έγινε από την κατηγορούμενη στις 4 Μαρτίου 2012 και την καταγγελία την έκανε παρκοφύλακας, ο οποίος όταν είδε την κατηγορούμενη να σταματά το αυτοκίνητό της κοντά στο πάρκο και μέσα στο όχημα να έχει δύο σκύλους, της συνέστησε να μην κατεβάσει τους σκύλους.  Η γυναίκα όμως δεν εισάκουσε και όχι μόνο κατέβασε τους σκύλους, αλλά και τους συνόδευσε μέσα στο πάρκο. Ο παρκοφύλακας πήρε τα στοιχεία της και της εξέδωσε εξώδικο πρόστιμο. Η κατηγορούμενη όμως δεν το πλήρωσε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου, όπου αρνήθηκε ενοχή.  
 Η κατηγορία που της απαγγέλθηκε βασιζόταν στο άρθρο 36 του Νόμου 25(Ι)/12 που απαγορεύει την είσοδο ζώων στα εθνικά πάρκα. Η συνήγορος της κατηγορούμενης Χλόη Τοφαρίδου υπέδειξε ότι το άρθρο 2 του ίδιου νόμου στον όρο «ζώα» εμπίπτουν «αίγες, πρόβατα, βοειδή, άλογα, κάμηλοι, όνοι, ημίονοι, χοίροι και νεογνά αυτών». Συνεπώς, με βάση τον σχετικό νόμο δεν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στα εθνικά πάρκα σκύλων.  
Επίσης η κ. Τοφαρίδου σημείωσε ότι ο Νόμος 25(Ι)/12 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 30 Μαρτίου 2012, δηλαδή σε ημερομηνία μεταγενέστερη της διάπραξης των κατ’ ισχυρισμό της Κατηγορούσας Αρχής διάπραξης των αδικήματων. Υιοθετώντας τις θέσεις της συνηγόρου, η δικαστής  Νάγια Οικονόμου παρατήρησε ότι στις 4 Μαρτίου 2012 δεν υπήρχε σε ισχύ ο νόμος και έτσι η κατηγορούμενη δεν μπορεί να βρεθεί ένοχη. Για σκοπούς πληρότητας, επεσήμανε η δικαστής, και σε περίπτωση που ήθελε θεωρηθεί ότι η αναφορά στο Ν. 25(Ι)/12 ανάγεται σε ελάττωμα του κατηγορητηρίου, το παραπλήσιο αδίκημα που προνοείται στον Ν. 14/1967, που φαίνεται να ίσχυε κατά τον επίδικο χρόνο, και πάλι στον όρο «ζώα» δεν περιλαμβάνεται ο σκύλος. Philenews.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ