RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ...

Στο σημερινό δελτίο θα σας αναλύσω την αλλαγή στο καιρικό σκηνικό της Κύπρου τις επόμενες ημέρες και που οφείλεται.

Όπως ανάφερα και εχθές μπαίνουμε σε μια περίοδο μέχρι και το Σάββατο χωρίς βροχές αλλά με άνοδο θερμοκρασίας και σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Η αιτία είναι διότι ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιταλίας.. Θα ευνοηθεί και η δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού που σε συνδυασμό με τις ψυχρές αέριες μάζες θα ευνοήσουν θερμό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα από Αφρική να επηρεάζει την Κύπρο κυρίως Παρασκευή και Σάββατο.
Φαίνεται ότι το Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες στους 24-25 βαθμούς τοπικά.
Θα παίξουν ρόλο και οι νεφώσεις στο πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία.
Από Παρασκευή θα μας επηρεάζουν και νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα (αλλά και το Σάββατο)

Η όλη αυτή διαταραχή θα κινείται ανατολικά θα φτάσει μέχρι την Ελλάδα (σχετικά κοντά μας) αλλά δεν θα μας επηρεάσει. Παραμένει στάσιμη στις εκεί περιοχές.
Σε Ιταλία και Ελλάδα αναμένονται αρκετές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Επίσης από αύριο Πέμπτη αναμένεται σιγά σιγά να αρχίσει να μας επηρεάζει και σκόνη με τάση να αυξάνεται Παρασκευή και Σάββατο.
Ο καιρός για αύριο Πέμπτη 5/3 θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κατά τις μεσημεριανές ώρες θα παρατηρούνται νεφώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 2-3 μποφώρ ενώ κατά περιόδους στα παράλια στα 3-4 μποφώρ.
Δεν θα παρατηρούνται ενισχυμένοι άνεμοι γενικά. Πιθανόν μόνο τοπικά στα βόρεια.
Θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στη Λευκωσία στους 20 στα παράλια στους 14-15 στα ημιορεινά και στους 5 στο Τρόοδος.
Ατμοσφαιρική πίεση στα 1022hpa

Αλλαγή με περισσότερες βροχές και χιόνια στο Τρόοδος αλλά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να έχουμε από τις 11/3 και μετά. Έρχονται λίγο πιο ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας..
Βασικά φαίνεται ένα δεκαήμερο με βροχές κατά περιόδους.. Μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό καιρικό σκηνικό από αυτό που έχουμε αυτές τις ημέρες.
Είμαι σίγουρος θα με ρωτήσετε πόσο θα πέσει η θερμοκρασία για αυτό θα σας δώσω μια πρώτη εκτίμηση χωρίς να είναι ακόμα κλειδωμένο.
Περίπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στο εσωτερικό στους 13-14 βαθμούς και στους 16-17 στα παράλια.TasosIerodiakonou ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ