RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ "ΠΟΛΕΜΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ - ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

Λευκωσία: Έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης του δικαστηρίου να κηρύξει αθώα κατηγορούμενη που συνόδευε δύο σκύλους στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας προτίθεται να καταθέσει το Τμήμα Δασών, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Τάκη Τσιντίδη στον «Φ».  

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κήρυξε πριν από λίγες μέρες αθώα την κατηγορούμενη, διότι, όπως επεσήμανε, στον νόμο που απαγορεύει την είσοδο ζώων στο πάρκο, στον όρο «ζώα» δεν περιλαμβάνεται ο σκύλος.
Η διακίνηση των σκύλων έγινε από την κατηγορούμενη στις 4 Μαρτίου 2012 και την καταγγελία την έκανε παρκοφύλακας, όταν είδε να κατεβάζει από το όχημά της δύο σκύλους και στη συνέχεια να τους συνοδεύει σε περίπατο μέσα στο πάρκο. Ο παρκοφύλακας πήρε τα στοιχεία της και της εξέδωσε εξώδικο πρόστιμο. Η κατηγορούμενη όμως δεν το πλήρωσε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου, όπου αρνήθηκε ενοχή.  Η κατηγορία που της απαγγέλθηκε βασιζόταν στο άρθρο 36 του Νόμου 25(Ι)/12 που απαγορεύει την είσοδο ζώων στα εθνικά πάρκα.
Η συνήγορος της κατηγορούμενης Χλόη Τοφαρίδου υπέδειξε ότι στο άρθρο 2 του ίδιου νόμου στον όρο «ζώα» εμπίπτουν «αίγες, πρόβατα, βοοειδή, άλογα, κάμηλοι, όνοι, ημίονοι, χοίροι και νεογνά αυτών». Συνεπώς, με βάση τον σχετικό νόμο δεν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στα εθνικά πάρκα σκύλων.  Επίσης η κ. Τοφαρίδου σημείωσε ότι ο Νόμος 25(Ι)/12 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 30 Μαρτίου 2012, δηλαδή σε ημερομηνία μεταγενέστερη της διάπραξης των κατ' ισχυρισμόν της Κατηγορούσας Αρχής αδικημάτων. Υιοθετώντας τις θέσεις της συνηγόρου, η δικαστής Νάγια Οικονόμου παρατήρησε ότι στις 4 Μαρτίου 2012 δεν υπήρχε σε ισχύ ο νόμος και έτσι η κατηγορούμενη δεν μπορεί να βρεθεί ένοχη.
Για σκοπούς πληρότητας, επεσήμανε η δικαστής, και σε περίπτωση που ήθελε θεωρηθεί ότι η αναφορά στο Ν. 25(Ι)/12 ανάγεται σε ελάττωμα του κατηγορητηρίου, στο παραπλήσιο αδίκημα που προνοείται στον Ν. 14/1967, που φαίνεται να ίσχυε κατά τον επίδικο χρόνο, και πάλι στον όρο «ζώα» δεν περιλαμβάνεται ο σκύλος. 
Καμία χαλάρωση στα πάρκα  Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, η απόφαση του δικαστηρίου για αθώωση της κατηγορούμενης δεν επέφερε χαλάρωση στους κανονισμούς που ισχύουν στα πάρκα και σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η είσοδος σκύλων.
Όπως αναφέρει, δεν έχουν δοθεί οποιεσδήποτε νέες οδηγίες στους παρκοφύλακες μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και έτσι συνεχίζουν να καταγγέλλουν τα άτομα που συνοδεύουν τα σκυλιά τους σε περίπατο στα πάρκα, εκδίδοντάς τους και εξώδικα.  Μετά την απόφαση του Τμήματος Δασών να καταθέσει έφεση στην απόφαση για αθώωση της κατηγορούμενης, μπαίνει για την ώρα στο ψυγείο και το θέμα επιστροφής χρημάτων σε πολίτες που όπως υποστηρίζουν πλήρωσαν για εξώδικα που τους επιδόθηκαν παράνομα..philenews. ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ