RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ....BULLYING ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Λεμεσός: Είναι τελειόφοιτος μαθητής. Την προηγούμενη Τετάρτη κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, μετά από επίθεση που δέχτηκε από συμμαθητή του. Παρέμεινε εκεί για νοσηλεία μέχρι το Σάββατο, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο σχολείο του. Τα προβλήματα, όμως, για τον 17χρονο Π. ξεκινούν πολύ πιο πριν.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, το παιδί γεννήθηκε πρόωρα, με νευρολογικά προβλήματα. Η διαφορετικότητά του, αποτέλεσε από μικρή ηλικία αφορμή για να γίνει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Τα πράγματα δυσκόλευαν όσο μεγάλωνε. Το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας φαίνεται ν’ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα κινδυνεύει να χάσει και τη χρονιά, λόγω του μεγάλου αριθμού των απουσιών από τις αίθουσες διδασκαλίας, εξαιτίας της υγείας του.
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα, ο οποίος αποδέχεται τα δικά του λάθη, ενώ αναγνωρίζει ακόμα και τα προβλήματα που πιθανόν ν’ αντιμετωπίζει ο άλλος μαθητής ο οποίος χτύπησε τον γιο του. «Και αυτό το παιδί κουβαλά τον δικό του σταυρό», σημειώνει για να προσθέσει, ωστόσο, πως «αυτή τη στιγμή μού φταίει όλο το σύστημα».
Θυμάται ότι το παιδί του, λόγω της αναπηρίας του δέχτηκε πολλές φορές απειλές, από τότε που ήταν μόλις 8-9 χρονών στο Δημοτικό. Έκτοτε, συνεχίζει να βιώνει τον εκφοβισμό σε τακτική βάση. «Η οικογένειά μου και εγώ, ζούμε έναν εφιάλτη», αναφέρει και εξηγεί πως τον κοροϊδεύουν, τον βασανίζουν, τον εκφοβίζουν, του επιτίθενται σωματικά και του ασκούν ψυχολογικό πόλεμο.  Όσον αφορά στο επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωινό της περασμένης Τετάρτης, ο πατέρας υποστηρίζει πως ο γιος του δεν έδωσε οποιαδήποτε αφορμή και διαψεύδει ότι το παιδί του εξύβρισε τον άλλο μαθητή.

Με βάση τον ίδιο, κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ο γιος του έχει διαγνωστεί και υποφέρει από τα ακόλουθα: κάταγμα μύτης, θλάση στον αυχένα, σπασμένα δόντια, σπασμένη χείλη και ραφές στα ούλα, παραμόρφωση προσώπου, κόψεις και μώλωπες, κατάθλιψη, προβλήματα επικοινωνίας, συμπτώματα απόσυρσης, φόβους και φοβίες.
Συμπληρώνει δε, ότι ως αποτέλεσμα του περιστατικού, η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο και πανικοβάλλεται μόνο με την ιδέα να επιστρέψει στο σχολείο του. Εξηγεί, επίσης, πως το παιδί του είναι δέκτης αναπηρικού επιδόματος και ότι παρακολουθείται από εκπαιδευτικό ψυχολόγο σε τακτική βάση. Το υπουργείο Παιδείας, από την πλευρά του, εκφράζει ανησυχία για το περιστατικό. Επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο παιδί τυγχάνει στήριξης και ότι ο άλλος μαθητής θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. 

17χρονος φέρεται να παραδέχθηκε

Η Αστυνομία συμπληρώνει τις επόμενες ημέρες τον φάκελο για την υπόθεση και θα προχωρήσει με την καταχώρησή του στο δικαστήριο. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μετά την καταγγελία που δέχθηκε η Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού άρχισαν έρευνες και κάλεσαν για ανάκριση ένα 17χρονο μαθητή του σχολείου. Αυτός φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του, ωστόσο πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι προκλήθηκε από τον παραπονούμενο.

Μετά την εξέλιξη αυτή λήφθηκαν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα του ίδιου σχολείου που ήταν παρόντα κατά το επεισόδιο και τώρα ο φάκελος του σοβαρού αυτού συμβάντος θα συμπληρωθεί ώστε να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Όπως πληροφορείται ο «Φ», πρόκειται για μια ιδιάζουσα υπόθεση που παρουσιάζει και προσωπικές καταστάσεις από την κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε παράλληλα και το Υπουργείο Παιδείας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιλαμβάνονται ήδη κάποιων πτυχών της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο περιστατικό το οποίο επιλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία μετά από καβγά ή επιθέσεις μαθητών εναντίον συμμαθητών τους στη Λάρνακα και την Πάφο. Όλα τα περιστατικά διερευνώνται με τη δέουσα σημασία, τόνισε αρμόδια πηγή..philenews
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ