RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΨΗΦΟΥΣ «ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕ» ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ


Το μηδαμινό αλλά τόσο σημαντικό επίδομα αναπηρίας ΕΕΕ για τον ίδιο, απέκοψαν από τον καλαθοσφαιριστή σε τροχοκάθισμα της ομάδας Nicosia Team Roller, Σωτήρη Χριστόφορου, λόγω του ότι παντρεύτηκε, θεωρώντας ότι τώρα μπορεί να ζει με τα 450 ευρώ που του έδιναν έως επίδομα. Την απίστευτη αυτή ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας, η σύζυγος του αθλητή, Μαρία Γεωργίου.

Με ένα απαράδεκτο τρόπο «ευχήθηκαν» στο Σωτήρη Χριστοφόρου οι ιθύνοντες αποκόπτοντας του το πόσο των 480 ευρώ λόγω του ότι παντρεύτηκε την αγαπημένη του. Η ίδια σε ανάρτησή της, ξεσπά και διερωτάται πώς μπορεί ένας άνθρωπος με 85% αναπηρία μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς; στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Σήμερα 28 Ιουνίου 2022 ο πλέον σύζυγός μου Σωτήρης Χριστοφόρου Sotiris Christoforou ενημερώθηκε οτι απο τη στιγμή που παντρεύτηκε μαζί μου θα υπάρξει αποκοπή του επιδόματος ΕΕΕ λόγω του δικού μου μισθού. Επαναλαμβάνω και ξεκαθαρίζω, ο σύζυγός μου, άτομο με 85% αναπηρία λόγω ακροτηριασμού άνωθεν γονάτου, θα χάσει το επίδομα των 480 ευρώ (ΕΕΕ) και είναι πλέον αναγκασμένος να ζει μόνο με τα 450 ευρώ μισθού που παίρνει απο την δουλειά του γιατί παντρεύτηκε και η σύζυγός του έχει μισθό 1150 ευρώ μηνιαίως.

Και θέτω το ερώτημα σε όλους αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές, εσείς κύριοι μπορείτε να ζήσετε σήμερα με 450 ευρώ; Και ας ενώσουμε τους μισθούς των 2 μας. Με 1600 ευρώ εμείς, δύο άτομα θα πρέπει να πληρώνουμε ενοίκιο 500 ευρώ, ηλεκτρισμό, νερό, ίντερνετ, καύσιμα τουλάχιστο 350 ευρώ τον μήνα λόγω αποστάσεων εργασίας, τρόφιμα κ.α. Αφού θεωρείται ότι αυτό είναι εφικτό τότε πείτε μας πως το κάνετε. Αυτή τη στιγμή ο Σωτήρης εργάζεται καθημερινά σε γνωστό φούρνο όπου σε όρθια στάση για 5 ώρες κάθε μέρα εξυπηρετεί πελάτες.



Ξέρεις εσύ τι σημαίνει και πόσο δύσκολο είναι για ένα άτομο με αναπηρία να στέκεται και να δουλεύει για τόσες ώρες χωρίς παράπονα έχοντας για στήριξη ένα προσθετικό πόδι; Αυτός ο άνθρωπος, παρόλο που έχει 85% αναπηρία λόγω ακρωτηριασμού, δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να καταφέρει να ζήσει και να έχει συνολικά 930 ευρώ (480 ευρώ ΕΕΕ και 450 ευρώ μισθό) τον μήνα στα χέρια του. Εσείς όμως ως Κυπριακή Κυβέρνηση επιλέγετε και του αφαιρείτε το κάθε δικαίωμα. Του αφαιρείτε το δικαίωμα να είναι ανεξάρτητος, το δικαίωμα του να δημιουργήσει οικογένεια και πόσο μάλλον το δικαίωμα του να αποκτήσει παιδιά. Στην Κύπρο του 2022 λοιπόν τα άτομα με αναπηρία δεν επιτρέπεται να είναι μέρος του συνόλου, δεν επιτρέπεται να ερωτεύονται, να παντρεύονται, να δημιουργήσουν οικογένεια.

Με εκτίμηση

Μαρία Γεωργίου»

Να θυμίσουμε, ότι ο Σωτήρης Χριστοφόρου κατάγεται από τον Κόρνο και αγωνίζεται ως καλαθοσφαιριστής σε τροχοκάθισμα της ομάδας Nicosia Team Roller.  Ο νεαρός καλαθοσφαιριστή είναι ένας αγωνιστής, χαρισματικός και πάνω από όλα άνθρωπος με ήθος και πυγμή  που ουδέποτε «χρησιμοποίησε» την αναπηρία του ως δικαιολογία για να σταματήσει να ονειρεύεται και να ενθαρρύνει τόσο τον ίδιο όσο και τους γύρω του. Στην ηλικία των 22 ετών έχασε το ένα του πόδι από ασθένεια αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται για τη μεγάλη του αγάπη, την καλαθόσφαιρα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος μέσων αναρτήσεων του στέλνει τα ενθαρρυντικά μηνύματα του προς όλους που παίρνουν κάποιες δυσκολίες στην ζωή τους.

Και όπως ο ίδιος διευκρινίζει στην ανάρτησή του

«Να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις κρυφές δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου ,να ειστε περήφανοι για το κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα το οποίο δείχνει νίκη και το κυριότερο μην επιτρέψετε σε κανέναν να ακρωτηριάσει το πνεύμα σας . Και να θυμάσαι η αναπηρία δεν είναι μεταδοτική είναι ιδιαιτερότητα. Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν επιλογή μου να είμαι άτομο με αναπηρία αλλά ούτε επιλογή μου να γεννηθώ σε αυτό το κρ@τος . Αν σας είναι βάρος τα άτομα με αναπηρία γιατί πολύ απλά δεν μπορείτε να κάνετε τα αυτονόητα και βγάζετε νόμους που έχουν σκοπό να κλείσετε αυτά τα άτομα σε 4 τοίχους ένα έχω να σας πω “σας λυπάμαι” . coffeevibesmagazine