RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΜΠΟΝ ΤΖΟΒΙ - ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΛΕΝΕΙ ΠΙΑΤΑ


Ο τραγουδιστής έχει ανοίξει δύο εστιατόρια, στο Νιου Τζέρσεϊ, και προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο Τζον Μπον Τζόβι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ καταφέρνοντας με το συγκρότημα του που έχει το όνομα του να πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 130 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και να μπουν στη λίστα με τα best selling groups του κόσμου.

Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, μάλιστα έπαιξε ένα μικρό ρόλο στο «Sex and the city» και αρκετές διακρίσεις. Μεταξύ άλλων, ως στιχουργός ο Τζον Μπον Τζόβι εισήχθη στο Hall of Fame των Στιχουργών το 2009, ενώ τρία χρόνια αργότερα κατετάγη νούμερο 50 στη λίστα του περιοδικού Billboard «Power 100», μια κατάταξη για τους «πιο ισχυρούς και σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας».

Όμως, ο Τζον Μπον Τζόβι έχει έντονη και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Ο καλλιτέχνης με την σημαντική πορεία στη μουσική βιομηχανία έχει φτιάξει ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό το Soul Foundation προκειμένου να στηρίξει ανθρώπους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ο Τζον Μπον Τζόβι σε ρόλο... σερβιτόρου

Ήταν 19 Οκτωβρίου του 2011 όταν ο καλλιτέχνης άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο «Soul Kitchen», το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του φιλανθρωπικού οργανισμού του.

Το JBJ Soul Kitchen είναι ένα μη κερδοσκοπικό εστιατόριο που διευθύνει ο τραγουδιστής και προσφέρει γεύματα σε ανθρώπους και οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Πλέον, έχει δύο εστιατόρια στο Νιου Τζέρσεϊ προκειμένου να εξυπηρετεί περισσότερους συνανθρώπους του που δεν έχουν οικονομική άνεση.

Στα εστιατόρια του Τζον Μπον Τζόβι οι άνθρωποι που πηγαίνουν να απολαύσουν το γεύμα ή το δείπνο τους μπορούν να αφήσουν ένα πολύ μικρό ποσό - ότι μπορεί ο καθένας. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν την προτεινόμενη δωρεά μπορούν να γίνουν μέλη της κοινότητάς ώστε να μάθουν για τους πόρους και τις ευκαιρίες εθελοντισμού στο Soul Kitchen.

«Για όσους δεν μπορούν να κάνουν μια δωρεά για το γεύμα τους, σας προσκαλούμε να έρθετε, να απολαύσετε ένα γεύμα και να μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε μέλος της κοινότητας JBJ Soul Kitchen προσφέροντας εθελοντικά» αναφέρει η ιστοσελίδα του μη κερδοσκοπικού εστιατορίου.

Ο τραγουδιστής περνάει αρκετό χρόνο στα εστιατόρια, ενώ δεν διστάζει να μπει μέσα στην κουζίνα να πλύνει πιάτα και να σερβίρει το φαγητό στους ανθρώπους που το επισκέπτονται καθημερινά.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο καλλιτέχνης επενδύει χρόνο στα εστιατόρια του και τις περισσότερες ημέρες μέσα στη βδομάδα, όταν του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, επιλέγει να βρίσκεται στο Soul Kitchen να βοηθάει στις δουλειές και να συνομιλεί με τους επισκέπτες του ιδιαίτερου αυτού εστιατορίου.

Όπως δείχνει και η φωτογραφία ο Τζον Μπον Τζόβι, ακόμα και την ημέρα του Thanksgiving, μια σημαντική γιορτή για τους Αμερικανούς βρίσκεται στο Soul Kitchen όπου σερβίρει γαλοπούλα στους ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική άνεση.

Ο τραγουδιστής έχει τιμηθεί για τη φιλανθρωπική του δράση, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η γυναίκα του μετην οποία είναι πάνω από 25 χρόνια μαζί και τα τέσσερα παιδιά τους.

Από ψητό σολομό μέχρι λαζάνια με λαχανικά

Το «Soul Kitchen», ένα μη κερδοσκοπικό εστιατόριο, έχει προσεγμένο εποχιακό μενού και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα ακολουθεί τη φιλοσοφία του «από τη φάρμα στο τραπέζι». Δεν πρόκειται για συσσίτιο, αλλά για κανονικό εστιατόριο όπου οι άποροι μπορεί να πάνε και να απολαύσουν ένα ζεστό πιάτο φαγητού και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον.

To JB Soul Kitchen σερβίρει γεύμα τριών πιάτων με βάση την αμερικανική τοπική κουζίνα, ξεκινώντας με την επιλογή μιας ζεστής σούπας ή σαλάτας. Κάθε επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ψάρι, κρέας ή ένα χορτοφαγικό πιάτο. Το γεύμα ολοκληρώνεται με ένα γλυκό ημέρας.

Σε ότι αφορά το μενού αλλάζει κάθε δέκα ημέρες και μερικές από τις γευστικές προτάσεις είναι: κοτόσουπα, ψητός σολομός με λαχανικά και τηγανιτό ρύζι, χοιρινό σνίτσελ, λαζάνια με λαχανικά, πένες με βότκα και παρμεζάνα, ενώ υπάρχει καθημερινά και παιδικό μενού.

Έξω από το εστιατόριο έχει φτιαχτεί μια μικρή φάρμα με εποχιακά λαχανικά και λουλούδια, ενώ δύο ώρες περίπου έξω από το Νιου Τζέρσει βρίσκεται η μεγάλη φάρμα, όπου μπορούν να εργαστούν και εθελοντές.

Παρέχει σπίτια σε φορείς του AIDS

Η φιλανθρωπική δράση του τραγουδιστή δεν σταματάει μόνο στα εστιατόρια.

Ένα περιστατικό που τον στιγμάτισε στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν ούτε τους βασικούς πόρους για τη ζωή τους. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ένα βράδυ που για επαγγελματικούς λόγους βρισκόταν στη Φιλανδέλφεια είδε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του έναν άστεγο να χάνεθι τη ζωή του από το υπερβολικό κρύο.

Για αυτό το λόγο, κάτω από την ομπρέλα του JB Foundation βρίσκονται και συγκροτήματα διαμερισμάτων που προσφέρονται σε ανθρώπους που δεν έχουν οικονομικούς πόρους και μπορούν να ζήσουν εκεί με την οικογένεια τους.

Το JB Foundation έχει 51 νέες μονάδες προσιτής στέγης με υπηρεσίες υποστήριξης για άτομα με χαμηλό εισόδημα και ειδικές ανάγκες. Οι ένοικοι ζουν σε ένα αξιοπρεπέστατο περιβάλλον όπου υπάρχει μεταξύ άλλων και ένα κοινοτικό κέντρο 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

Το 25 τοις εκατό των διαμερισμάτων έχουν ενοικιαστές που ζουν με AIDS, καθιστώντας τον οργανισμό του τραγουδιστή την πρώτη οικιστική εγκατάσταση στο Νιου Τζέρσεϊ που παρέχει μόνιμη στέγαση που είναι πλήρως ενσωματωμένη με τις υπηρεσίες μιας μονάδας AIDS μετά την οξεία φροντίδα. iefimerida