RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ - ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 


Αυλώνας ψυχρού έως πολύ ψυχρού ρεύματος αέρα πολικής προέλευσης κατηφορίζει προς την Μεσόγειο, θα ευνοήσει σε χαμηλό βαρομετρικό με ανατολική πορεία Αυλώνα και χαμηλού βαρομετρικού προς την περιοχή μας Σάββατο και Κυριακή 22-23/1 με νέο χαμηλό και στις 25-26/1. Πολύ δραστήριος και με κέφια ο Αζορικός Αντικυκλώνας του τελευταίους 2 μήνες που ευνοούν την περιοχή μας στο να δέχεται συνεχείς ψυχρές εισβολές και διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά με το καιρικό σκηνικό να παραμένει χειμερινό όπως αρμόζει της εποχής. Διανύουμε ένα πλούσιο καιρικά χειμώνα με πολλές βροχές και χιόνια.

Ο χειμώνας είναι εδώ και παραμένει μέχρι και τέλος Ιανουαρίου με Πάρα Πολλές Βροχές και Πάρα Πολλά Χιόνια με χαμηλές θερμοκρασίες. Αν μείνουν ως έχουν τα δεδομένα θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το 1 μέτρο(παίζει και πέραν του 1.50 μέτρου) χιόνι στο Τρόοδος και επίσης αρκετά χιόνια σε ορεινά και προς ημιορεινά.


Αν δεν τα κατάφερε εχθές για χιόνι και προς πεδινές περιοχές Λευκωσίας παρόλο που χιόνι έφτασε μέχρι και 300 μέτρα τοπικά θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα(ίσως και από Κυριακή βράδυ) θα το δούμε το τιμημένο και πιο χαμηλά.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται καθημερινή σταδιακή ενίσχυση των ανέμων με αποκορύφωμα την Κυριακή που θα είναι ισχυρό το ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μέχρι και Σάββατο ενώ Κυριακή σε αισθητή πτώση και περαιτέρω πτώση την Δευτέρα όπου και θα επικρατεί ψυχρός καιρός με τσουχτερό κρύο.


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου

Κατηφορίζει ο Αυλώνας με ψυχρό έως πολύ ψυχρό ρεύμα αέρα πλησιάζοντας περιοχές κεντρικής Μεσογείου και σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό περιοχή Ελλάδας ο καιρός στην Ελλάδα θα είναι άστατος με βροχές και χιόνια. Την δική μας περιοχή θα επηρεάζει ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αλλά θα επικρατεί ελαφρώς ψυχρός καιρός. Καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αυξημένες νεφώσεις με ενδεχόμενο λίγων τοπικών και διάσπαρτων φαινομένων βροχής και χιονιού με τα χιόνια πέραν των 1250 μέτρων.


Μέγιστες θερμοκρασίες 14-16 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 15-16 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά από 0 έως 7 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου και έως 12-13 βαθμούς στα ημιορεινά. Ελάχιστες μείον 1 έως 1 βαθμό στο εσωτερικό με παγετό και 3-6 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά μείον 3 έως μείον 6 βαθμούς με παγετό στα ορεινά και προς ημιορεινά.


Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα 2 έως 3 και παροδικά έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια μεσημέρι προς απόγευμα.


Σάββατο 22 Ιανουαρίου

Εκτείνεται περισσότερο το ψυχρό έως πολύ ψυχρό ρεύμα αέρα προς τον Ελλαδικό χώρο με το χαμηλό βαρομετρικό να κινείται ανατολικά βόρεια της Κύπρου με αποτέλεσμα η περιοχή μας να είναι κάτω από άστατο καιρικό σκηνικό.


Δροσερό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια κατά περιόδους. Ξεκινούμε τοπικά ξημερώματα με πρωινές ώρες στα δυτικά και νότια με τα χιόνια πέραν των 1400 μέτρων ενώ μεσημέρι προς απόγευμα πιο εκτεταμένα τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές με τα χιόνια πέραν των 1600 μέτρων. Μικρή παύση με τοπικά φαινόμενα βραδινές ώρες ενώ μετά τα μεσάνυχτα πέρασμα βροχών σε αρκετές περιοχές του νησιού με τα χιόνια πέραν των 1000 μέτρων.


Μέγιστες θερμοκρασίες 15-17 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 16-17 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά από 0 έως 7 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου και έως 12-13 βαθμούς στα ημιορεινά. Ελάχιστες 1-2 βαθμούς στο εσωτερικό με τοπικό παγετό και 4-7 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά μείον 3 έως 1 βαθμούς με παγετό στα ορεινά και τοπικά προς ημιορεινά.


Νότιο-Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα 3 έως 4 και έως 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και παροδικά έως 6 μποφόρ.


Κυριακή 23 Ιανουαρίου

Ψυχρό έως πολύ ψυχρό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Το χαμηλό βαρομετρικό κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά με το καιρικό μας σκηνικό να είναι μερικώς άστατο με τοπικά φαινόμενα βροχής-χιονιού με τα χιόνια πέραν των 800 μέτρων πρωινές ώρες, πέραν των 500 μέτρων μεσημεριανές ώρες και πέραν των 300 μέτρων βραδινές ώρες και αν τα καταφέρει και πιο χαμηλά προς πεδινά. Αυτά είναι τα υψόμετρα αλλά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά χωρίς να επηρεάζονται όλες οι περιοχές του νησιού.


Μέγιστες θερμοκρασίες 10-12 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 12-14 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά από μείον 4 έως 3 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου και έως 4-6 βαθμούς στα ημιορεινά.


Ισχυρό Δυτικό-Βορειοδυτικό ψυχρό ρεύμα αέρα 4 έως 5 και έως 6-7 μποφόρ στα παραθαλάσσια.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.