RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ


 Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες

στους χώρους εστίασης για την επαναλειτουργία τους, που ορίστηκε την Τρίτη 16 Μαρτίου. Εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα που ανοίγουν για πρώτη φορά τις πόρτες τους, μετά το lockdown του περασμένου Δεκέμβρη, άρχισαν εντατικό καθάρισμα, αλλά και περιποίηση των χώρων τους, ώστε να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες.

Στην παλιά Λευκωσία, όπου υπάρχουν αρκετοί χώροι εστίασης, άλλοι μπογιάτιζαν, άλλοι καθάριζαν καρέκλες και τραπέζια και άλλοι περιποιούνταν τα μέχρι πρότινος αφημένα, λόγω του lockdown, μαγαζιά τους.

Όλοι οι ιδιοκτήτες, με τους οποίους μίλησε ο REPORTER, δηλώνουν αισιόδοξοι, πως αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και αδημονούν να έρθει η 16η Μαρτίου, για να σηκώσουν ρολά και να εξυπηρετήσουν το κοινό.

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι οι τιμές»

Ο κ. Κώστας Μοράκης, ιδιοκτήτης εστιατορίου, ανέφερε πως, «προετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε το μαγαζί, όπως και όσοι διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, γιατί υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, άρα δεν θα ανοίξουν. Δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη, η οποία είναι γνωστή σε όλους».

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι, «θα μείνουμε ανοιχτοί, γιατί αν δεν τηρηθούν τα μέτρα από τον κόσμο και φθάσουμε τα χίλια κρούσματα, αναγκαστικά θα μας κλείσουν ξανά», ενώ παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, ο οποίος είναι πάρα πολύ πιεσμένος, από τον περιορισμό στο σπίτι.

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε και εμείς οι μαγαζάτορες όμως, είναι οι τιμές, γιατί ο κόσμος δεν θα έχει και πολύ διαθέσιμο εισόδημα. Να μην προσπαθήσουμε να βγάλουμε τη ζημιά όλου αυτού του διαστήματος σε πολύ μικρό διάστημα».

Όσον αφορά τον τρόπο που θα λειτουργήσει το μαγαζί, εξήγησε πως θα τεθεί χρονικό πλαίσιο στους πελάτες, γι’ αυτό θα εργάζονται εξ’ ολοκλήρου με κρατήσεις.

«Εμείς θα αρχίσουμε να ανοίγουμε από το μεσημέρι, ενώ προηγουμένως ανοίγαμε μόνο βράδυ και αυτό θα γίνει γιατί με το SMS που θα υπάρχει, ο άλλος θα συνδυάσει τη βόλτα του με καφέ, άρα δεν πρέπει να τον χάσουμε. Ένα μαγαζί σαν εμάς, αν δεν έχει κρατήσεις, δεν αξίζει να ανοίξει».

Με κρατήσεις, θα ανοίξει το μαγαζί του και ο κ. Σάκη Σιακόπουλος, ωστόσο, θα αφήσει και κάποια τραπέζια κενά, γι’ αυτούς που θα αποφασίσουν να βγουν τελευταία στιγμή και θα ψάχνουν ένα χώρο να κάτσουν και να απολαύσουν το γεύμα τους. «Σεβόμαστε τον κόσμο και σίγουρα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους πελάτες μας».

Δήλωσε παράλληλα χαρούμενος που επιτέλους μπορούν να εργαστούν, έστω και με αυστηρά πρωτόκολλα. «Ετοιμαζόμαστε επιτέλους. Το δίκαιο και το αναίτιο επιτέλους διορθώθηκε, γιατί ως γνωστόν δεν είμαστε η αιτία του κακού. Στα εστιατόρια με βάση έρευνες της Αγγλίας και της Αμερικής, η διασπορά είναι μόλις 1%. Απ’ εκεί και πέρα, καθαρίζουμε το μαγαζί μας, περιμένουμε τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να βγει έξω, τόσο καιρό μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε ανοίξτε να ζήσουμε κι εμείς σαν άνθρωποι. Πλέον ανοίγουμε, με μέτρα, με αποστάσεις, όπως προνοεί το πρωτόκολλο και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας».

Προετοιμασίες και στις καφετέριες

Ίδιο το σκηνικό και σε καφετέριες, που ναι μεν δεν έκλεισαν, λειτουργούσαν όμως μόνο με delivery και take away. Το τελευταίο διήμερο, κάλεσαν προσωπικό, για να γίνουν τόσο οι καθαριότητες, αλλά και οι προετοιμασίες, όπως είναι το στήσιμο των τραπεζιών, στα οποία θα μπορούν πλέον να καθίσουν οι πελάτες τους.


Ο κ. Σπύρος Βρόντης, σημείωσε από την πλευρά του, πως «ξεκινήσαμε καθαρισμούς και προετοιμαζόμαστε για την Τρίτη, να ανοίξουμε τους εξωτερικούς χώρους. Ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά, γιατί έχουν περάσει τρεις μήνες που είναι κλειστή η καφετέρια. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να καταφέρεις να ανοίξεις ξανά, από άποψη καθαριότητας, παραγγελιών και λοιπά. Ο κόσμος ρωτούσε συχνά πότε θα ανοίξουμε, πότε θα ανοίξουμε. Ανυπομονεί ο κόσμος να κάτσει έξω, να πιει τον καφέ του να αλλάξει διάθεση».
Ένας άλλος ιδιοκτήτης καφετέριας, συμπλήρωσε ότι, «θα έρθουν να κάτσουν να πιουν τον καφέ τους, να φάνε την τυρόπιττά τους. Περίμενε ο κόσμος να βγει να κυκλοφορήσει, να πάει να κάτσει κάπου».