RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Καμία αλλαγή στο καιρικό μοτίβο
της περιοχής μας με τις θερμές αέριες μάζες να παραμένουν στην περιοχή μας διατηρώντας την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - pRIMETIME  Όμως αντί να υποχωρούν θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες με πιο θερμές αέριες μάζες να έρχονται στην περιοχή μας από Αφρική και Μέση Ανατολή. Στα 1500 μέτρα το ρεύμα αέρα μας έρχεται από νοτιοανατολικά που είναι Μέση Ανατολή ενώ στα πιο ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας μας έρχεται από τα νότια που είναι η Αφρική περιοχή Αιγύπτου.
Οι πιο θερμές αέριες μάζες μας έρχονται λόγω μιας διαταραχής με αποκομμένη λίμνη που θα κατηφορίσει από τα βόρεια προς Κεντρική Μεσόγειο σε Ιταλία και Ελλάδα που αυτό θα αναγκάζει σε πιο θερμό ρεύμα αέρα να έρχεται στην περιοχή μας. Σε Ιταλία και Ελλάδα Παρασκευή μέχρι Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας ενώ εμείς θα ψηνόμαστε στους 40 βαθμούς και πάνω. Μέχρι το Σάββατο 4 Ιουλίου αναμένεται το αποκορύφωμα των πολλυ θερμών αερίων μαζών.
Η βορειοδυτική και βόρεια Ευρώπη λόγω ψυχρών αερίων μαζών με χαμηλά βαρομετρικά που συνοδεύονται από μέτωπα κακοκαιρίας το καιρικό σκηνικό είναι με βροχές και καταιγίδες αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες με το ενδεχόμενο στα ορεινά των Σκανδιναβικών Χωρών να έχουμε και χιονόπτωση.
Αλλαγή σε εμάς φαίνεται να μας έρχεται από Δευτέρα 6 Ιουλίου με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση αφού η διαταραχή που θα υπάρχει σε κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να αλλάξει το ρεύμα αέρα και να εκτοπίζει τις πιο θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας.
Υψηλές θερμοκρασίες με υγρασία που θα είναι πιο αυξημένη σε παράλιες περιοχές με τον δείκτη δυσφορίας να είναι υψηλός. Στα δυτικά παράλια της επαρχίας Πάφου οι υψηλές θερμοκρασίες θα καταγράφονται τις πρωινές ώρες με την υγρασία πιο χαμηλή ενώ μεσημεριανές ώρες που θα αυξάνεται η υγρασία θα μειώνεται η θερμοκρασία.

Πέρασμα σκόνης στην ατμόσφαιρα απόγευμα Σαββάτου μέχρι πρωινές ώρες Κυριακής από Μέση Ανατολή.
Μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες:
1. Να παραμένετε σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιείται κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
2. Να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
3. Να καταναλώνεται ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
4. Να πίνετε άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
5. Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Πέμπτη 2 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με ομίχλη προς αυγινές ώρες σε περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές αυξημένες νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα από ορεινά προς εσωτερικό. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός αλλά σε επαρχία Αμμοχώστου τοπική χαμηλή νέφωση.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 βαθμούς στα ορεινά και στους 15 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 37-39 βαθμούς στο εσωτερικό που τοπικά σε περιοχές δυτικά της Λευκωσίας και έως 41 βαθμούς. Σε περιοχές Λευκωσίας πιο τοπικά και έως 40 βαθμούς. Στα παράλια 30-34 βαθμούς. Στα ορεινά 28-33 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 πέφτει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 βαθμούς στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ορεινά.
Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 20% στο εσωτερικό και 50-65% στα παραθαλάσσια με τον δείκτη δυσφορίας υψηλό. Στα ορεινά στο 40%
Άνεμοι έως 2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες αλλά σε περιοχές Λεμεσού έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 3 μποφόρ σε εσωτερικό, παράλια και ορεινά. Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί που μετά τις 16:00 γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί ενώ στα βόρεια και δυτικές περιοχές Λευκωσίας Δυτικοί-Βορειοδυτικοί. Βραδινές ώρες 2-3 μποφόρ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.
Παρασκευή 3 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με τοπική χαμηλή νέφωση και ομίχλη αυγινές με πρωινές ώρες που διαρκεί μέχρι και μεσημεριανές ώρες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα από ορεινά προς εσωτερικό. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21-22 βαθμούς στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 38-40 βαθμούς στο εσωτερικό που τοπικά σε περιοχές Λευκωσίας και έως 41 βαθμούς. Στα παράλια 30-33 βαθμούς. Στα ορεινά 28-34 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 πέφτει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23-24 βαθμούς στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ορεινά.
Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 20% στο εσωτερικό και 50-65% στα παραθαλάσσια με τον δείκτη δυσφορίας υψηλό. Στα ορεινά στο 35%
Άνεμοι έως 2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες αλλά σε περιοχές Λεμεσού έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 3 μποφόρ σε εσωτερικό, παράλια και ορεινά. Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί που μετά τις 15:00 γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί ενώ στα δυτικά, βόρεια και δυτικές περιοχές Λευκωσίας Δυτικοί-Βορειοδυτικοί. Βραδινές ώρες 2-3 μποφόρ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.
Σάββατο 4 Ιουλίου πάμε για το αποκορύφωμα των θερμών αερίων μαζών με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να φτάνουν οι μέγιστες στο εσωτερικό στους 42-43 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται πολύ πιο τοπικά και στους 44 βαθμούς. Σε παράλιες περιοχές 32-36 βαθμούς. Πάνω στα ορεινά 30-34 βαθμούς.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου σημειώνει πτώση η θερμοκρασία αλλά παραμένει θερμός ο καιρός. Μέγιστες στους 39-41 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 30-33 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 28-33 βαθμούς.
Η υγρασία το Σάββατο μειώνεται λίγο λόγω αύξησης θερμοκρασίας ενώ την Κυριακή μικρή αύξηση της υγρασίας σε συνδυασμό με την μικρή πτώση θερμοκρασίας.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά Σάββατο και Κυριακή ενώ από το απόγευμα Σαββάτου μέχρι και πρωινές ώρες Κυριακής πέρασμα σκόνης στην ατμόσφαιρα από Μέση Ανατολή.
Άνεμοι για Σάββατο 2-3 μποφόρ ενώ από τις 15:00 προς απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια και έως 4 μποφόρ και τοπικά στο εσωτερικό ενώ σε παράλιες περιοχές Λεμεσού και έως 5 μποφόρ.
Την Κυριακή 2-3 μποφόρ ενώ μετά τις 15:00 και απογευματινές ώρες έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου.
Από Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται πτώση θερμοκρασίας ενώ Τετάρτη 8 Ιουλίου σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία. Πιθανές μέγιστες μετά την πτώση θερμοκρασίας Δευτέρα-Τρίτη στους 37-38 βαθμούς στο εσωτερικό και 29-32 βαθμούς στα παράλια. Την Τετάρτη στους 35-37 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 29-30 βαθμούς στα παράλια. Ταυτόχρονα όμως αυξάνεται η υγρασία με την πτώση της θερμοκρασίας.