RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ - ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το χαμηλό βαρομετρικό συνεχίζει να επηρεάζει
την περιοχή μας με παροδικές βροχές και χιόνια
Καλησπέρα φίλοι μου - ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ
Το βροχερό καιρικό σκηνικό συνεχίζεται και τις επόμενες ώρες με τις βροχές να είναι κατά τόπους και κατά περιόδους.
Το χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται δυτικά-νοτιοδυτικά της Κύπρου και κινείται ανατολικά και τις επόμενες ώρες θα περνά νότια της Κύπρου.
Όπως θα δείτε στην δορυφορική των νεφώσεων διατηρείται νεφελώδης και βροχερός ο καιρός στην περιοχή μας και με βάση το ρεύμα αέρα σε ένα χαμηλό επηρεαζόμαστε από τα νότια μας με νότιο-νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα που φέρνει νεφώσεις με βροχές προς το νησί από τα νότια.
Τα βόρεια-βορειοδυτικά μας τμήματα δέχονται βόρειο-βορειοανατολικό άνεμο.

Τα χιόνια πάνω στο Τρόοδος με το ενδεχόμενο κάποια χιόνια να φτάνουν παροδικά έως τα 1200 μέτρα με χιονόστρωση από τα 1450 μέτρα και πάνω.
Για αύριο Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάζει ανοίγματα με ηλιοφάνεια αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω παροδικά κάποιες τοπικές βροχές αλλά φαίνονται πιο εξασθενημένα σε σχέση με τις τελευταίες 2 ημέρες.
Παροδική χιονόπτωση κυρίως πάνω στο Τρόοδος.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο λόγω σταδιακής υποχώρησης του ψυχρού ρεύματος και να φτάνουν έως 16-17 βαθμούς στο εσωτερικό και 17-18 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Πάνω στα ορεινά από 4 έως 9 βαθμούς ενώ στο Τρόοδος στους 0 βαθμούς.
Ψύχρα θα έχει προς αυγινές ώρες με ελάχιστες θερμοκρασίες στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και 8-10 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 1-3 βαθμούς και στον 1 βαθμό κάτω από το μηδέν στο Τρόοδος.
Προσοχή στο ορεινό οδικό δίκτυο λόγω παγετού.

Άνεμοι γυρίζουν σε βορειοδυτικούς με την απομάκρυνση του χαμηλού προς ανατολικά στα 2-3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ σε παράλιες περιοχές.
Την Κυριακή 5/1 ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι προς βράδυ με την θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Παγετός στα ορεινά βραδινές με αυγινές ώρες.
Άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων 2-3 μποφόρ.

Όμως θα αλλάξει και πάλι ο καιρός στην Κύπρο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
Κατάβαση ψυχρού αυλώνα προς Ελλάδα με δημιουργία χαμηλού βαρομετρικου στο Αιγαίο πέλαγος με περαιτέρω βάθυνση στην περιοχή της Ρόδου και έτσι απόκομμένη ψυχρή μάζα με χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζουν την Κύπρο προς ξημερώματα αλλά και κατά τι διάρκεια της Δευτέρας ημέρα των Θεοφανείων μέχρι και Τρίτη 7/1.
Φαίνεται ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό με ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες με αρκετές ποσότητες βροχής και πτώση θερμοκρασίας.
Τα χιόνια πάνω στο Τρόοδος(μπορεί να βάλει 30 εκατοστά φρέσκο χιόνι?) με τάση κατά τις βραδυνές ώρες Δευτέρας προς Τρίτη να έχουν την τάση να κατεβούν και έως 1000 μέτρα αλλά με το υψόμετρο θα πρέπει να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει. Θα πρέπει να δω την δυναμική που θα έχει αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην περιοχή μας αρα περιμένουμε μέχρι και αύριο.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί μεγάλη προσοχή την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.





ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)